ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασίλης Γκοτσόπουλος: «Καλωσορίζουμε την έλευση του νερού από το φράγμα – Συνεχίζουμε τον αγώνα»

gotsopoulos
Ο αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Βασίλης Γκοτσόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την υδροδότηση του δήμου, από το φράγμα Πείρου-Παραπείρου:
«Αναμφισβήτητα ήταν ιστορική ημέρα η χθεσινή, τόσο για την πόλη της Κάτω Αχαΐας, όσο και για ολόκληρο τον δήμο μας. Μετά από πολλές δεκαετίες το φράγμα Πείρου – Παραπείρου δίνει νερό στην πόλη μας και σε πολλά χωριά του δήμου.
Το βασικότερο πρόβλημά μας, η ύδρευση, αρχίζει να βρίσκει την οριστική του λύση. Ουσιαστικά και κυριολεκτικά μπήκε το νερό στο αυλάκι.
Ένα πολύπαθο έργο που η περιοχή μας το είχε απόλυτη ανάγκη και το οραματίστηκε εδώ και δεκαετίες, από το 1960 και είδε να ξεκινά η υλοποίηση του σχεδόν σαράντα χρόνια μετά στα μέσα της δεκαετίας του 2000 και χρειάστηκε να περιμένει από τότε άλλα 17 ολόκληρα χρόνια προκειμένου να μπορέσει να πάρει νερό. Όμως με την χθεσινή εξέλιξη, τέλος καλό, όλα καλά, που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας.
Τα μεγάλα έργα, όπως αυτό του φράγματος, είναι έργα που για την υλοποίησή τους χρειάζεται σκληρός και μακροχρόνιος αγώνας, δουλειά και επιμονή πολλών ανθρώπων, στην δύσκολη πορεία της υλοποίησης τους άλλοι έχουν την ιδέα, άλλοι καταρτίζουν τις μελέτες, άλλοι εξασφαλίζουν την χρηματοδότηση, άλλοι την κατασκευή τους και άλλοι τα ολοκληρώνουν παραδίδοντας τα σε κοινή χρήση με την έναρξη της λειτουργίας τους.
Εκείνο όμως που έχει αξία είναι μέσα από αυτή την σκυταλοδρομία ο καθένας μας να βάζει το λιθαράκι του προκειμένου να φτάσουμε στο ποθητό αποτέλεσμα.
Η παρούσα Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο μας Σπύρο Μυλωνά από την προεκλογική ακόμα περίοδο το 2019 δεσμεύτηκε μέσο και του προγράμματος μας ότι θα έκανε ότι ήταν δυνατόν για να συνδεθεί το συντομότερο δυνατό ο δήμος μας με το φράγμα, αφού από το 2014 που υπήρχε η δυνατότητα να πιέσουμε για την ίδρυση του φορέα και να συνδεθούμε το συντομότερο δυνατό, ο δήμος επέλεξε την αδράνεια και την συμπόρευση με την λογική που θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση να μεταθέτει την ανάληψη ευθυνών στο κράτος.
mylonas fragma
Από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος μας πίεσε σε όλες τις κατευθύνσεις για τον σκοπό αυτό προσπαθώντας να πετύχει την επίλυση του χρόνιου και βασικού προβλήματος της ύδρευσης. Όλες μας οι ενέργειες και πράξεις δείχνουν ότι το πρόταγμα μας αυτό το υπηρετούμε με επιμονή και συνέπεια και οι εξελίξεις δείχνουν ότι η πολιτική μας αυτή επιλογή αρχίζει να αποδίδει καρπούς και ωφέλεια για το δήμο και τους συνδημότες μας.
Εξάλλου η χθεσινή εξαγγελία του Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριου Φαρμάκη για την χρηματοδότηση με 16.000.000 € του έργου για την επέκταση της ύδρευσης από το φράγμα και στον υπόλοιπο δήμο δείχνει την δουλειά που γίνεται.
Με τις σκέψεις αυτές καλωσορίζουμε την έλευση του νερού από το φράγμα Πείρου-Παραπείρου και συνεχίζουμε τον αγώνα για την ευόδωση όλων όσων έχουμε προγραμματίσει και δεσμευθεί στον κρίσιμο και ευαίσθητο τομέα του νερού».

You may also like

Comments are closed.