ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

O Βασίλης Λεβέντης στην Πάτρα – Τι είπε στην “Πολιτεία” για τα κόμματα, τι προέβλεψε για την Οικονομία και ποιους βλέπει να συγκυβερνούν…

Facebook
Twitter
Του Αχιλλέα Ροδίτη
Η «Πολιτεία» συνάντησε τον Βασίλη Λεβέντη, στην Πάτρα, το προηγούμενο Σάββατο, (21/1), λίγο μετά από συνάντηση που είχε με πατρινούς φίλους και υποστηρικτές της Ένωσης Κεντρώων.

Έτρωγε με φιλικό του ζευγάρι στο «Παλατάκι» σ’ ένα αγαπημένο του ψητοπωλείο, και συνομιλούσε ευδιάθετος με όλους όσοι έσπευδαν να του σφίξουν το χέρι και να τον ρωτήσουν για την πολιτική και οικονομική κατάσταση. Πράξαμε το ίδιο, βγάζοντας μάλιστα αρκετές «ειδήσεις» στην πορεία προς τις νέες εθνικές κάλπες.

Με τον ίδιο να ευχαριστεί πρώτα απ’ όλα τον Θεό που τον βοήθησε να βγει νικητής από τη μάχη που έδωσε επί 75 ημέρες στην εντατική του Ευαγγελισμού κατά του κορωνοϊού και έλαβε εξιτήριο στις 9 Δεκεμβρίου.

Αλλά και πάλι η πρώτη κουβέντα του για την υγεία ήταν απολύτως συνδεδεμένη με την πολιτική: «Ο Θεός με βοήθησε και είμαι καλά. Και εύχομαι να είμαστε καλά για να παλεύουμε και να έχουμε δυνάμεις να εκπροσωπήσουμε τον Κεντρώο χώρο. Όχι γιατί έχουμε εξουσιομανία αλλά γιατί αν δεν υπήρχε η Ένωση Κεντρώων, θα κινδυνεύαμε από φασίστες τύπου Κασιδιάρη και ακροδεξιούς σαν τον Βελόπουλο», τόνισε.

Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
Μπαίνοντας απευθείας στην ουσία, ο κ. Λεβέντης προέβλεψε το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών βλέποντας συνεργασία Ν.Δ. με ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ..
Δεν δίστασε μάλιστα να δηλώσει ότι πρόκειται περί μιας επικείμενης συνεργασίας «η οποία είναι συμφωνημένη από τώρα με Βενιζέλο, Ανδρουλάκη και Μητσοτάκη». Και να προβλέψει ότι η συνεργασία αυτή θα επιτευχθεί στις δεύτερες εκλογές.
«Στις πρώτες βουλευτικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα εκλέξει περίπου 100 με 101 βουλευτές και από 24 μέχρι 30 το ΠΑΣΟΚ. Έτσι, δεν θα μπορέσουν να συνεργαστούν αλλά θα το πράξουν στις επαναληπτικές εκλογές που η Ν.Δ. θα είναι ενισχυμένη σε έδρες», σημείωσε.
Στο ερώτημα μας «αν παρ’ όλες τις δημοσκοπήσεις ‘βλέπει’ πιθανότητα αντίθετου αποτελέσματος και αλλαγής πολιτικού σκηνικού, μέσω πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ήταν κατηγορηματικός: «Όχι. Αυτό δεν θα συμβεί. Ο Τσίπρας πιστεύει, ελπίζει, ότι ο λαός θα τον εμπιστευτεί αλλά δεν θα μπορέσει να βγει μπροστά», εκτίμησε.
Καταλήγοντας στο ότι το σενάριο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είναι το δεδομένο σενάριο της επόμενης μέρας.
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ…!
Η χειρότερη όμως πρόβλεψη του αφορά την ίδια τη χώρα. Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στα κόμματα εξουσίας, και δη στην κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι «όχι μόνο δεν θα ξεπεράσουμε την κρίση, αλλά ολοταχώς βαδίζουμε στην καταστροφή». Και αιτιολόγησε την άποψη λέγοντας ότι «τα κόμματα δεν λένε την αλήθεια στον λαό».
«Ενώ πριν 4 χρόνια κόβαμε, τώρα έχουμε να δώσουμε απ’ όλα! Και 13ο μισθό, που τάζει ο Τσίπρας, και αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, που λέει ο Μητσοτάκης, και διορισμούς μπορούμε να κάνουμε». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «κεφάλαια που προορίζονταν για επιχειρήσεις, τώρα η κυβέρνηση τα κάνει… μποναμάδες». Και τέλος, ότι «αφήνουν τον Τούρκο να είναι ταραχοποιός».

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ… «ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ» ΚΑΛΟ!
Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, όλα αυτά συμβαίνουν επειδή «τα κόμματαδεν λειτουργούν με ειλικρίνεια. Λειτουργούν με σκοπιμότητες». «Διότι», εξήγησε, «το κριτήριο τους είναι το καλό του εαυτού τους και όχι το καλό της πατρίδας». «Γι’ αυτό έχουμε φθάσει σε αυτά τα δεινά», κατέληξε.

ΓΙΑ ΤΟΝ «ΤΕΩΣ»
Σχολίασε και την «φρενίτιδα» για τον «τέως» αποδίδοντας στα κανάλια υπερβολικό χειρισμό του θέματος. «Μπορεί να το έκαναν για τηλεθέαση, αλλά έτσι κάνουν κακό στην πατρίδα. Μας τρέλαναν. Λες και πάνε να τον φέρουν απ’ την πίσω πόρτα… Και η νέα γενιά επηρεάζεται. Δεν έζησε τον βασιλιά, γι’ αυτό υπάρχει ο φόβος να τον αγαπήσει…», τόνισε ο κ. Λεβέντης.
Από την έντυπη έκδοση της Αχαϊκής Πολιτείας:

4 11 e1675064723141

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top