ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Βαθμολογία UEFA: Μετά την 6η θέση ήρθαν 20 χρόνια πτωτικής πορείας

Facebook
Twitter

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την Ευρώπη από μήνα Οκτώβριο, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Άρης δεν κατάφεραν καν να προσπεράσουν την καλοκαιρινή περίοδο και η Ελλάδα βρίσκεται πλέον χωρίς εκπρόσωπο στα Κύπελλα Ευρώπης, παρέμεινε 20η στην βαθμολογία της UEFA και η κατάσταση δεν αποκλείεται να… χειροτερέψει.

Περασμένα μεγαλεία και διοικώντας τα να κλαις” λέει ένας στίχος του Εθνικού μας ύμνου και απ’ ότι φαίνεται, στη συγκεκριμένη περίπτωση ταιριάζει… γάντι. Ο αποκλεισμός -και μαθηματικά- του Ολυμπιακού από την Ευρώπη, άφησε την Ελλάδα στην 20η θέση της κατάταξης της UEFA (25.225 βαθμοί). Παράλληλα, η χώρα μας δεν μπορεί να βρεθεί, μετά την ολοκλήρωση και της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων στις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ψηλότερα από την 19η θέση.

Πως τα φέρνει όμως το ποδόσφαιρο! Ήταν μόλις το 2002 όταν η Ελλάδα ήταν στην 6η θέση της βαθμολογία της UEFA και έβγαζε 6 ομάδες στην Ευρώπη (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη και Πανιώνιο). Το 2005, η χώρα μας βρισκόταν στην 8η θέση και είχε τον ίδιο αριθμό ομάδων στις διασυλλογικές διοργανώσεις της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Και τώρα, εν έτη 2022, παλεύουμε για να μην πέσουμε κάτω από την 20η θέση. Μπροστά από την Ελλάδα, στην 19η θέση είναι η Κροατία (25.400), που έχει μία ομάδα, ενώ 18η είναι η Ρωσία (26.215) χωρίς καμία ομάδα, αφού έχει αποκλειστεί, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Στην…πλάτη της Ελλάδας βρίσκεται το Ισραήλ (21ο- 24.500) με δύο ακόμα ομάδες, η Κύπρος (22η-23.275) με τρεις ομάδες και η Σουηδία (23η – 23.250) με δύο ομάδες.

Όπως είναι γνωστό, την τρέχουσα σεζόν (2022-23) η Ελλάδα ξεκίνησε με τέσσερις ομάδες (σ.σ. αποκλείστηκαν Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Άρης), μία στο Champions League (που μετακόμισε στη συνέχεια στο Europa League), καμία στο Europa League και τρεις στο Europa Conference League).

Να σημειωθεί ότι από την 18η έως και την 28η θέση δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση, σχετικά με την εκπροσώπηση της χώρας στα Κύπελλα Ευρώπης: ο πρωταθλητής παίζει στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο 2ος, ο 3ος και ο κυπελλούχος συμμετέχουν στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Αυτά βέβαια ισχύουν με βάση όπως θα είναι τα Κύπελλα Ευρώπης έως και τη επόμενη σεζόν 2023-24, όπου η Ελλάδα (ως 15η την περασμένη σεζόν) θα έχει πέντε ομάδες και μάλιστα δύο στα προκριματικά του Champions League, αφού από τη σεζόν 2024-25-για την οποία ισχύει η τρέχουσα βαθμολογία- θα υπάρξουν αλλαγές και στις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top