ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Βάζουν μπροστά τους ανήλικους για κλοπές και διαρρήξεις!

Facebook
Twitter
Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:  Το ακαταδίωκτο των ανηλίκων αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για ενηλίκους του περιβάλλοντός τους προκειμένου να τους χρησιμοποιούν ως αποδέκτες των κλοπιμαίων, χωρίς οι τελευταίοι να συμμετέχουν σε πράξεις όπως οι κλοπές και οι διαρρήξεις

Του Νίκου Σύφαντου

Την περασμένη Τετάρτη συνελήφθη από αστυνομικούς μαζί με τον σύζυγό της γιατί τα ανήλικα παιδιά της συμμετείχαν σε σπείρα που είχε διαπράξει δεκάδες κλοπές.

Η κατηγορία; Παραμέληση ανηλίκων και έκθεσή τους σε κίνδυνο. Αμέσως μετά τη σύλληψή της με προφορική εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη αφού διένυε περίοδο λοχείας, έχοντας πρόσφατα φέρει στον κόσμο δίδυμα παιδάκια.

Φαίνεται όμως πως η εισαγγελική πρόνοια η οποία ενεργοποιήθηκε για την ίδια και τα νεογέννητά της αποτέλεσε για αυτήν πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να τα εκμεταλλευτεί και να εντοπιστεί δύο ημέρες αργότερα σε σημείο της Πάτρας όπου τα είχε εκθέσει σε κίνδυνο. Αποτέλεσμα; Συνελήφθη και πάλι με τις ίδιες κατηγορίες.

Οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι πως η γυναίκα, όπως άλλωστε προκύπτει και από τις δύο περιπτώσεις, φαίνεται πως αξιοποιεί το γεγονός ότι με τον σύζυγό της έχουν αποκτήσει οκτώ παιδιά αναζητώντας τρόπους να κερδίσει χρήματα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως τη δεύτερη φορά που συνελήφθη, είχε αγκαλιά τα δύο δίδυμα νεογέννητα παιδιά της ζητιανεύοντας έξω από γνωστό σούπερ μάρκετ, χωρίς να υπολογίζει πως εκείνη την ώρα τα είχε εκθέσει σε κίνδυνο μέσα στον ήλιο και την πολύ υψηλή θερμοκρασία.

Η ΣΠΕΙΡΑ, ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ

Η υπόθεση του ζεύγους, όπως πληροφορείται η «Πολιτεία», απασχόλησε για πρώτη φορά τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών, όταν προσήχθησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού ανήλικοι οι οποίοι προέβαιναν σε κλοπές αυτοκινήτων στο κέντρο της Πάτρας αλλά και σε συνοικίες της πόλης.

Οι ανήλικοι έσπαζαν τα αυτοκίνητα και στη συνέχεια αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους ότι εύρισκαν, ενώ υπήρξε και περίπτωση που από όχημα που διέρρηξαν σε κεντρικό σημείο της πόλης αφαίρεσαν το ποσό των 400 ευρώ.

Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν από κάμερες που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της διάρρηξης και τις επόμενες ώρες προσήχθησαν στην Ασφάλεια Πατρών. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως λόγω της  ηλικίας τους, δεν προβλέπεται η άσκηση ποινικών διώξεων και πως οι μοναδικοί υπεύθυνοι για τις πράξεις τους είναι οι γονείς τους.

ΤΟ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ ΚΑΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

Έμπειρος αξιωματικός της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε πως το ακαταδίωκτο των ανηλίκων αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για ενηλίκους του περιβάλλοντός τους προκειμένου να τους χρησιμοποιούν ως αποδέκτες των κλοπιμαίων, χωρίς οι τελευταίοι να συμμετέχουν σε πράξεις όπως οι κλοπές και οι διαρρήξεις.

Τόσο όσον αφορά στην προκειμένη περίπτωση αλλά και σε άλλες, προκύπτει πλέον η καθιέρωση του επικίνδυνου φαινομένου (και αδικήματος) της εκμετάλλευσης ανηλίκων, γεγονός που προβληματίζει τις Αστυνομικές Αρχές στα πλαίσια μίας γενικότερης έξαρσης των δεικτών εγκληματικότητας σε αυτές της ηλικίες. Υπενθυμίζεται πως η «Πολιτεία» έχει αναδείξει πρόσφατα το θέμα της αυξανόμενης εγκληματικότητας των ανηλίκων με μακροσκελή ρεπορτάζ.

ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ

Η Αστυνομία δεν πρόκειται όπως όλα δείχνουν να μείνει με «σταυρωμένα τα χέρια» μπροστά σε αυτό το φαινόμενο.

Ασφαλείς πληροφορίες της «Πολιτείας» αναφέρουν πως αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές παρεμβάσεις προκειμένου να περιοριστούν τα συμβάντα, να απομονωθούν οι ενήλικες που εκμεταλλεύονται τους ανηλίκους και να προστατευθούν οι περιουσίες των πολιτών οι οποίοι αναγκάζονται, να καταβάλλουν χρηματικά ποσά προκειμένου να αποκαθιστούν τις ζημιές που προκύπτουν από τις διαρρήξεις των οχημάτων ή άλλων περιουσιακών τους στοιχείων.

Από την Έντυπη έκδοση της “Πολιτείας” της Δευτέρας 18/7/2022

ΠΟΛΙΤΕΙΑ 18 07 22 1

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top