ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

“ΒΕΛΗ” από τον γιατρό Κωνσταντίνο Φαρσαλινό: «Η θρησκειοποίηση της “αδιαμφισβήτητης” επιστήμης και η αναπόφευκτη κατάληξη του διασυρμού»

Facebook
Twitter

«Καταπέλτης» ήταν στην τελευταία χρονικά ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γιατρός Κωνσταντίνος Φαρσαλινός.

Ο Κ.Φαρσαλινός αναφέρεται στην πρόσφατη ομολογία του CDC, ότι δηλαδή τα έκαναν χάλια με την πανδημία και κάνει μια σύγκριση με την Ελλάδα.

Η ανάρτησή του
«Η θρησκειοποίηση της “αδιαμφισβήτητης” επιστήμης, η πολιτική εργαλειοποίηση, και η αναπόφευκτη κατάληξη του διασυρμού και της αποκαθήλωσής της

Άρθρο της Karol Markowicz στην εφημερίδα New York Post (εδώ: https://tinyurl.com/4693chwy – ΕΙΚΟΝΑ, και σε pdf σε περίπτωση που χρειάζεται συνδρομή: https://tinyurl.com/3kdxnvw6) κατακεραυνώνει το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) για τις πρακτικές του και τις συστάσεις του (που έγιναν υποχρεωτικές) για την πανδημία.

Ναι, το γνωστό CDC που μέχρι τώρα συμπεριφερόταν και επέβαλλε, ως μια νέα θρησκεία, δόγματα και “αδιαμφισβήτητες” πρακτικές για την πανδημία, που, όπως γράφει η συγγραφέας – και σε απόλυτη αρμονία με την κοινή λογική και την πραγματικότητα πλέον, προκάλεσαν σοβαρή βλάβη στους Αμερικανούς.

Μετά από πολύ καιρό τακτικών και επικοινωνίας που απείχαν από τον ρεαλισμό και την πραγματικότητα – ενώ ταυτόχρονα προσέβαλαν την αξιοπρέπεια επιβάλλοντας ακραίους διχασμούς, μόλις πριν από λίγες ημέρες το CDC παραδέχθηκε σοβαρά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας, και την εκκίνηση διαδικασίας αναδιάρθρωσής του.

Αποδέχθηκε ότι δεν έχει νόημα να διαχωρίζονται οι πολίτες με βάση τον εμβολιασμό τους, αφού “ο ιός ήρθε για να μείνει” (μόλις τώρα το αντιλήφθηκαν;) και παρατηρείται σωρεία μολύνσεων μεταξύ των εμβολιασμένων. Παραδέχθηκε επίσης ότι η πρότερη μόλυνση προσφέρει κάποια προστασία από τη σοβαρή νόσο και την επαναμόλυνση, ενώ μέχρι τώρα είχαμε την πρωτοφανή, υποχρεωτική πρακτικά, ”οδηγία“ να εμβολιάζονται και οι ήδη νοσήσαντες. Οι οδηγίες αυτές, που έπρεπε να ακολουθηθούν ως “ευαγγέλιο”, κατέληξαν σε μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών, υγειονομικών, αστυνομικών, εργαζόμενων στην καθαριότητα, πολλοί από τους οποίους είχαν προσβληθεί από τον ιό, αλλά θεωρούνταν επικίνδυνοι αφού δεν είχαν εμβολιαστεί. Τελικά βέβαια φάνηκε πως και οι μη-νοσήσαντες μη-εμβολιασμένοι δεν αποτελούσαν μεγαλύτερη απειλή.

Αλλά δεν είναι μόνο η άθλια, ανήθικη στάση απέναντι στον εξαναγκασμό πολιτών να εμβολιαστούν για να εργαστούν ή ακόμη και να σπουδάσουν, και στην πίεση προς τις εγκυμονούσες ότι “πρέπει” να εμβολιαστούν. Στο άρθρο αναφέρεται και το κλείσιμο των σχολείων, που χαρακτηρίζεται ως “μια από τις πιο αποκρουστικές στιγμές για τη δημόσια υγεία”. Άλλωστε τα παιδιά χαρακτηρίστηκαν ως υπερμεταδότες και κίνδυνος για την κοινωνία!
Αναφέρεται η εμμονή για τη μάσκα, ακόμη και στα παιδιά, χωρίς να υπάρχει “ούτε ένα πραγματικό παράδειγμα χώρας που κατάφερε να ελέγξει την εξάπλωση του ιού μέσω της χρήσης μάσκας”. Σε άλλο άρθρο, λίγες μέρες πριν πάλι στη New York Post (εδώ: https://tinyurl.com/3anmbyu3), αναφέρεται πως η στρατηγική των lockdown και της ρητορικής τρομοκρατίας οδήγησε σε αύξηση ψυχικών νοσημάτων (κυρίως σε νέους) και θανάτων από εμφράγματα, εγκεφαλικά, χρήση ναρκωτικών και οπλοχρησία. Ταυτόχρονα επισημαίνει πως οι πολιτείες με ηπιότερα μέτρα, όπως η Φλόριντα, δεν είχαν διαφορά στη θνησιμότητα από COVID σε σχέση με τους ακραίους (πρόσφατα χαρακτηρίστηκαν ως COVID maximizers, και μάλιστα από μέλος της επιτροπής του ΕΟΔΥ), όπως η Νέα Υόρκη και η Καλιφόρνια.

Που καταλήγει το τελευταίο άρθρο της New York Post: στην προτροπή “ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ” (το CDC).

Ολική αποκαθήλωση των “αδιαμφισβήτητων”.
Παρατηρείτε καμία διαφορά με την Ελλάδα; Μπορώ να επισημάνω 2 διαφορές.
Πρώτον, πήραμε ακόμη χειρότερα, και πολλές φορές γελοία μέτρα.

-Ποιος ξεχνάει το κλείσιμο των περιπτέρων τα μεσάνυχτα;
-Τις κορδέλες στα πάρκα;
-Τη φύλαξη στα παγκάκια από τη δημοτική αστυνομία (ΕΙΚΟΝΑ);
-Τα sms για την οποιαδήποτε μετακίνηση;
-Την απαγόρευση της πεζοπορίας στα βουνά, του ψαρέματος και του κυνηγιού;
-Την απαγόρευση της μουσικής;
-Τα πρόστιμα των 300 ευρώ για τη μη χρήση μάσκας ακόμη κι αν κάποιος περπατούσε μόνος του στο δρόμο;
-Τις κηδείες με τα τυλιγμένα φέρετρα και τους αστροναύτες (που συνεχίζει και σήμερα – EIKONA);
-Τις αναστολές των υγειονομικών και τον αποκλεισμό φοιτητών από πρακτική και μεταπτυχιακά (ή την οικονομική τους εξόντωση με συνεχή, τυφλά τεστ);

Τα μέτρα ήταν πράγματι κωμικά, αλλά στην πραγματικότητα αποτέλεσαν (και αποτελούν ακόμη) μια τραγωδία για χιλιάδες οικογένειες.

Η δεύτερη μεγάλη διαφορά είναι πως δεν ακούσαμε ούτε μια συγγνώμη, έστω μια παραδοχή λάθους. Αντιθέτως, οι ίδιοι που συμμετείχαν ενεργά στη διαμόρφωση της καταστροφικής στρατηγικής και της μαζικής COVID ψύχωσης, που πληρώνουμε σήμερα με υπερβάλλουσα θνησιμότητα και ανυπολόγιστες βλάβες στην οικονομική, κοινωνική, σωματική και ψυχική υγεία χιλιάδων οικογενειών, συνεχίζουν να παριστάνουν τους ειδήμονες, τους ειδικούς, τους γνώστες και τους προφήτες. Κανείς δεν έχει απολογηθεί ακόμη για το μεγαλειώδες ψέμα της καταγραφής των θανάτων COVID, υποτίθεται “σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΠΟΥ”. Αντιθέτως, έχουμε την αξιωματική αντιπολίτευση να πλειοδοτεί σε τρομολαγνεία, κατηγορώντας τον υπουργό υγείας που ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει αυτή τη στατιστική χειραγώγηση βασισμένη στο ψευδές επιχείρημα ότι ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΠΟΥ (λεπτομέρειες εδώ: https://tinyurl.com/mvedsna2 – Facebook ποστ). Μοντελίστες που το προηγούμενο διάστημα έσπασαν κάθε ρεκόρ αποτυχημένων προβλέψεων, συνεχίζουν να παρουσιάζουν, σχεδόν καθημερινά, στα μέσα ενημέρωσης τις προβλέψεις του, σε μια επίδειξη έπαρσης και χωρίς ίχνος αυτογνωσίας και ταπεινοφροσύνης (τελευταία αποτυχία του μοντελίστα εδώ: https://tinyurl.com/473kdww2 – ΕΙΚΟΝΑ).

Από την άλλη, άρθρα του ξένου και ελληνικού τύπου παρουσιάζουν εκτιμήσεις ότι τα lockdown πιθανώς να οδήγησαν σε περισσότερους θανάτους από όσους έσωσαν.

Daily Mail: https://tinyurl.com/y6k3eys6
The Telegraph: https://tinyurl.com/muppw6zs (ΕΙΚΟΝΑ)
In.gr: https://tinyurl.com/ffdxhasn

Πρόκειται για άλλο ένα τυπικό παράδειγμα διασυρμού της επιστήμης, που έλαβε μέτρα δημόσιας υγείας χωρίς να υπολογίσει το κόστος των μέτρων (όχι μόνο το οικονομικό, αλλά και στην υγεία των πολιτών συνολικά). Αλλά η ακόμη μεγαλύτερη παρακμή, και σε ηθικό επίπεδο, είναι η “ταμπελοποίηση” με ανήκουστους χαρακτηρισμούς (μέχρι και τη λέξη “δολοφόνοι” χρησιμοποιούσαν) για όποιον “τολμούσε να αμφισβητήσει την “αξία” των lockdown. Σε αυτή την κατηγορία ανήκαν οι Σουηδοί, στην ίδια ανήκαμε κι εμείς που δημοσιεύαμε από το Δεκέμβριο του 2020 για τις καταστροφικές επιπτώσεις των lockdown (ΕΙΚΟΝΑ, η δημοσίευση εδώ: https://tinyurl.com/2fryueba). Ποιοι ήταν οι δολοφόνοι τελικά;

Στην Αμερική το CDC απολογήθηκε, έστω και εν μέρει, και βρίσκεται στη διαδικασία αναδιάρθρωσης. Στην Ελλάδα των καρεκλοδεμένων και των ακαταδίωκτων, που δανειστήκαμε 50 δις για να διαχειριστούμε την πανδημία (ΕΙΚΟΝΑ) και καταλήξαμε να έχουμε ένα σύστημα υγείας σε κατάρρευση, έχει απολογηθεί κανείς; Ή μήπως απλά συνεχίζουν να ανταμείβονται για τις “υπηρεσίες” τους ενώ θα έπρεπε να χρεωθούν την παρακμή της επιστήμης και τις καταστροφές που προκάλεσαν στην κοινωνία;

Όταν ανακαλύπτεις ότι η “αδιαμφισβήτητη επιστήμη” εφευρέθηκε ως θρησκευτικός όρος με σκοπό την πολιτική εργαλειοποίηση, και η επιστήμη υποτάχθηκε & γονάτισε μπροστά στην πολιτική, τότε έρχεται η ώρα του διασυρμού και της αποκαθήλωσης…»

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top