ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Βγήκε από το νοσοκομείο ο 17χρονος Βασίλης, που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο με άγρια άλογα

Facebook
Twitter
Eυχάριστα είναι τα νέα που αφορούν στην υγεία του 17χρονου Βασίλη που τραυματίστηκε τα ξημερώματα της Μ. Παρασκευής, όταν το δίκυκλο του συγκρούστηκε με άλογο στο δρόμο από Μεσολόγγι προς Κρυονέρι, στο ύψος του Γαλατά. Ο ανήλικος πήρε εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η περιπέτεια του, που συγκίνησε την Αιτωλοακαρνανία, έχει αίσιο τέλος αν και τις ημέρες του Πάσχα βίωσε τον δικό του «Γολγοθά». Και αυτός αλλά και η 19χρονη συνεπιβάτιδα του που επίσης τραυματίστηκε και νοσηλεύτηκε.

Ο άτυχος ανήλικος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας και λίγες ώρες αργότερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου υπήρξε διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ.

Λίγες ημέρες αργότερα αποσωληνώθηκε, εξήλθε της Εντατικής και μεταφέρθηκε για αποθεραπεία στη χειρουργική κλινική ενώ σήμερα θα λάβει το εξιτήριο.

«Ο Βασίλης βγήκε νικητής μετά την πολυήμερη νοσηλεία κατά την οποία έτυχε της δέουσας περίθαλψης», σημειώνει στο agrinionews.gr ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Νίκος Κατσακιώρης που δεν παρέλειψε να ευχηθεί «να είναι πάντα σιδερένιος και κοντά στα δικά του πρόσωπα». Εξέφρασε άλλωστε ευχαριστίες ο κ. Κατσακιώρης στους θεράποντες ιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό.

Το περιστατικό εκτός από αγωνία για την υγεία των δύο νέων προκάλεσε και μεγάλες αντιδράσεις για την κατάσταση με τα άγρια άλογα στην περιοχή.

«Τα άλογα αυτά είναι άγρια, είναι ανεξέλεγκτα, δεν έχουν κάποιο αφεντικό για να τα τιθασεύσει, κυκλοφορούν ελεύθερα στην περιοχή, αγριεύουν, αφηνιάζουν και είναι επικίνδυνα.Τα άλογα αυτά κατεβαίνουν το βράδυ για να πιουν νερό και να βρουν τροφή αλλά δυστυχώς ήταν η τύχη των παιδιών να περάσουν τα άλογα εκείνη την ώρα από το σημείο, να τα ποδοπατήσουν και να τα τραυματίσουν. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί ανεγκέφαλοι που δεν νοιάζονται για τις ζωές των άλλων ανθρώπων και δεν κάνουν τίποτα για να μαζέψουν τα άλογα από την περιοχή. Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα αυτό στην περιοχή μας», είπε στο protothema.gr ο πατέρας του 17χρονου Βασίλη.

Τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ομαλής συμβίωσης των ανθρώπων και των άγριων αλόγων, ζητά  εξάλλου με επιστολή του προς τα συναρμόδια υπουργεία, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Στην επιστολή προς τους υφυπουργούς Ενέργειας & Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμο Κεδίκογλου, ο Περιφερειάρχης τονίζει την επικινδυνότητα που προκύπτει από την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία των άγριων αλόγων και παραπέμπει στον πρόσφατο τραυματισμό των δύο νέων ανθρώπων συνέπεια τροχαίου, όταν τα άλογα μετακινήθηκαν από την ορεινή περιοχή και βγήκαν προς αναζήτηση τροφής στην εθνική οδό Μεσολογγίου – Αντιρρίου.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top