ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Στον ανακριτή η μητέρα και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι

Facebook
Twitter
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι αστυνομικές αρχές προκειμένου να προχωρήσουν οι έρευνες για την υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης της 12χρονης  στον Κολωνό. Σήμερα  αναμένεται να ξεκινήσει ένας νέος γύρος έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης που θα αφορούν σε εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Το απόγευμα της Κυριακής έγινε γνωστό ότι οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν ακόμα ένα άτομο που φέρεται να είχε βιάσει το ανήλικο κορίτσι. Πρόκειται για έναν 34χρονο, ο οποίος αποτελεί τη συνολικά 6η σύλληψη στην ανατριχιαστική αυτή υπόθεση. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 34χρονος έχει επιχείρηση μαζί με τον πατέρα του.

Συνομιλούσε με τη 12χρονη με διαδικτυακή εφαρμογή

Ο κατηγορούμενος που θα οδηγηθεί ενώπιον των ανακριτικών αρχών, συνομιλούσε με τη 12χρονη μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής ανώνυμων επικοινωνιών και από εκεί κατάφεραν οι αρχές να τον ταυτοποιήσουν.

Σύμφωνα με την αστυνομία , η συνάντηση με την 12χρονη έγινε στα Σεπόλια εκεί όπου προχώρησε στην πράξη του βιασμού του παιδιού, δίνοντας στη συνέχεια χρήματα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για γενετίσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση.

Ο 34χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα προκειμένου να του ασκηθούν διώξεις και στη συνέχεια να απολογηθεί.

Δείτε φωτογραφίες του 34χρονου

34xronos__1_
34xronos__3_
34xronos__4_
34xronos__5_
34xronos__7_

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη δυνάμει εντάλματος, απογευματινές ώρες της 16-10-2022, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, 34χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση.

Ο 34χρονος κατηγορείται ότι απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της τουλάχιστον (2) φορές στην περιοχή των Σεπολίων και προέβη στην ανωτέρω αξιόποινη πράξη, έναντι αμοιβής. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στον εισαγγελέα και ο 36χρονος διοικητικός υπαλληλος του «Μεταξά» – Τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το νοσοκομείο

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής (16/10) ο 36χρονος που συνελήφθη για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης, ο πέμπτος συλληφθείς – έχουν συλληφθεί άλλοι τρεις για βιασμό και η μητέρα της 12χρονης για μαστροπεία.

Μάλιστα όταν έγινε γνωστό πως πρόκειται για εργαζόμενο – διοικητικό υπάλληλο – στο νοσοκομείο Μεταξά, η αντίδραση του υπουργού Υγείας ήταν άμεση. Όπως έγινε γνωστό ο Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο εν λόγω 36χρονος υπάλληλος Ν.Κ., ενώ κινούνται και οι διαδικασίες για την απόλυσή του.

O 36xρονος συλληφθείς

36xronos_1
36xronos_2
36xronos_3
36xronos_4

Η μεταγωγή του 36χρονου στο γραφείο του εισαγγελέα

Στον εισαγγελέα ο 36χρονος που συνελήφθη για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης (2)

Ο 36χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, είναι διοικητικός υπάλληλος στο νοσοκομείο Μεταξά, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, Δευτέρα (17/10), ημέρα κατά την οποία αναμένεται να απολογηθεί και η μητέρα της 12χρονης και ο 33χρονος που έχει επίσης συλληφθεί για τον βιασμό του κοριτσιού.

Παράλληλα υποστήριξε στον εισαγγελέα ότι κατά την επικοινωνία που είχε με την ανήλικη, η 12χρονη του είπε πως είναι 17 ετών αλλά και ο ίδιος την πέρασε για ενήλικη.

viasmos-12xronis-36xronos2
viasmos-12xronis-36xronos

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 36χρονος θα ζητήσει  νέα προθεσμία για να απολογηθεί.

Ο 36χρονος συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων καθώς φέρεται να έχει βιάσει την 12χρονη από τον Κολωνό.

Στον εισαγγελέα ο 36χρονος που συνελήφθη για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης (1)

Στη ΓΑΔΑ ο ειδικός ψυχίατρος που διόρισε η οικογένεια του 33χρονου τρίτου βιαστή της 12χρονης

Το Σάββατο στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε ο τέταρτος, κατά σειρά, συλληφθείς ο οποίος εμφανίστηκε ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα από τους οποίους ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος, ο οποίος μένει στην Αγία Βαρβάρα και δουλεύει σε εργοστάσιο, φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας πως «δεν έδωσα μεγάλη σημασία στην ηλικία. Μου είπε πως ήταν 17 χρονών και την πίστεψα». Ακόμη, ο φερόμενος ως βιαστής ισχυρίστηκε πως ο ίδιος ο Μίχος τον «ψάρεψε» μέσα από την εφαρμογή Blindchat προσποιούμενος την 12χρονη. Όπως υποστήριξε ο συνήγορός του,  Γιάννης Μπαρκαγιάννης, ο 33χρονος δεν συνευρέθηκε με την 12χρονη στα δύο από τα τρία ραντεβού τα οποία είχαν κλείσει.

33χρονος

Στο μεταξύ ειδικός ψυχίατρος – πραγματογνώμονας που διόρισε η οικογένεια του 33χρόνου Αναστάσιου Λ., τον επισκέφτηκε χθες το απόγευμα μαζί με τον δικηγόρο του Γιάννη Μπαρκαγιάννη στα κρατητήρια του 7ου ορόφου της ΓΑΔΑ και τον εξέτασε προκειμένου να διαπιστώσει την ψυχική του κατάσταση και αν ο συλληφθείς είναι σε θέση να διακρίνει το ηλικιακό φάσμα γυναικών.

Και αυτο γιατί, όπως τονίζει και ο συνήγορός του στο protothema.gr, ο εντολέας του «παρότι 33 ετών εμφανισιακά μοιάζει με 18 και πνευματικά με 15. Ο τεχνικός σύμβουλος διορίστηκε προκειμένου να αποδείξει ποια είναι η πνευματική του ικανότητα». Με απλά λόγια ο ειδικός καλείται να διαπιστώσει, αυτο που ισχυρίζεται από την πρώτη στιγμή ο κατηγορούμενος, ότι δεν κατάλαβε ότι το κορίτσι ήταν 12 ετών καθώς η ίδια μέσω e-mail και συνομιλιών στη «ροζ» πλατφόρμα του είχε πει ότι ήταν 17.

Παράλληλα ο συλληφθείς ετοιμάζει την απολογία του η οποία θα στηρίζεται στους εξής άξονες: Ότι δεν γνώριζε ότι το παιδί ήταν ανήλικο, καθώς μέσω των συνομιλιών που προφανώς όπως ο ίδιος είπε διαχειριζόταν ο Μίχος τον είχε διαβεβαιώσει ότι ήταν 17 ετών, ενώ τα χρήματα που του ζήτησε και το IBAN προκειμένου να βάλει μέσω eBanking τα λεφτά λέει οτι ήταν αδύνατον να το κάνει ένα παιδί.

Η ανήλικη βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση αλλά μόλις συνέλθει οι αστυνομικοί θα της δείξουν φωτογραφίες υπόπτων προκειμένου να αναγνωρίσει τους “πελάτες” του κύκλωματος και να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος συλλήψεων.

Στη ΓΑΔΑ παρουσιάστηκαν άλλοι δύο άνδρες που συνομιλούσαν με το θύμα, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι

Παράλληλα η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε την ταυτοποίηση δύο Ελλήνων, ηλικίας 39 και 55 ετών, που συνομιλούσαν, μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής, με τη 12χρονη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, οι δύο άνδρες «προσήλθαν αυτοβούλως» στη ΓΑΔΑ. Αποκαλύπτεται, δε, από τα λεγόμενά τους ότι συνομιλούσαν διαδικτυακά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με την ανήλικη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την ταυτοποίηση χρηστών που φέρεται να συνομιλούσαν με την ανήλικη παθούσα, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, οι οποίοι πρωινές και απογευματινές ώρες σήμερα (16-10-2022), προσήλθαν αυτοβούλως στην ανωτέρω Υπηρεσία.

Όπως ανέφεραν, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του τρέχοντος έτους συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό.

Οι ανωτέρω ημεδαποί, αφού εξετάστηκαν ενόρκως, αποχώρησαν, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση.

Στις φυλακές Γρεβενών ο Ηλίας Μίχος, στις φυλακές Τριπόλεως ο Ιωάννης Σοφιανίδης

Στις φυλακές Γρεβενών, όπου κρατούνται υπόδικοι και καταδικασμένοι για υποθέσεις βιασμών ανηλίκων, οδηγήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης.

Η μεταγωγή του Ηλία Μίχου πραγματοποιήθηκε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας με ισχυρή αστυνομική δύναμη να συνοδεύει την κλούβα της ΕΛΑΣ.

Η κάμερα του trikalavoice.gr κατέγραψε την αυτοκινητοπομπή έξω από την Καλαμπάκα, λίγα χιλιόμετρα από τις φυλακές Γρεβενών.

Μεταφορά Μιχου στις φυλακές Γρεβενών

Υπενθυμίζεται ότι ο δεύτερος προφυλακισμένος για τον βιασμό της 12χρονης, Ιωάννης Σοφιανίδης, μεταφέρθηκε στις φυλάκες Τριπόλεως τη δεύτερη από τα σοφρωνιστικά καταστήματα στην οποία καταλήγουν υπόδικοι και κατάδικοι για σεξουαλικής φύσεως αδικήματα.

«Αλέξανδρος», «Πάνος» τα ονόματα δύο βιαστών που έδωσε η μικρή – Ένας τρίτος έχει ανήλικα παιδιά

Περισσότερα κομμάτια έχουν συμπληρωθεί στο παζλ, καθώς το 12χρονο θύμα έχει κατονομάσει -με την κατάθεση που έχει δώσει στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές- τουλάχιστον τέσσερις άνδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την κατάθεση της 12χρονης, που μετέδωσε το Star, ένα από τα πρόσωπα που περιέγραψε η ανήλικη, είναι ένας άνδρας με το όνομα «Πάνος». Τον περιέγραψε ως 40χρονο, είπε πως τον γνώρισε στο Instagram και πως ήταν από την Παλλήνη, ενώ έφτασε στο ραντεβού με ένα αυτοκίνητο κόκκινου χρώματος, γαλλικής κατασκευής.

Ένα δεύτερο πρόσωπο ήταν ένας άνδρας με το όνομα «Αλέξανδρος». Αυτός ήταν, σύμφωνα με την ανήλικη, από το Ίλιον, περίπου 30 ετών. Είχε μάλιστα, ένα παιδάκι 12 ετών και έφτασε στο ραντεβού με ένα μαύρο αυτοκίνητο.

Το τρίτο πρόσωπο δεν το κατονόμασε η 12χρονη, καθώς δεν θυμόταν, όμως, όπως είπε, ήταν κάτοικος Κορίνθου, έχοντας σχέσεις και με τον Πειραιά, ενώ οδηγούσε ένα λευκό Toyota. Μάλιστα και αυτός ήταν πατέρας δύο παιδιών, ηλικίας 15-16 ετών. «Έχω δύο παιδιά στην ηλικία σου, μου είχε πει. Νόμιζε ότι είμαι 16» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανήλικη στις Αρχές για τον συγκεκριμένο άνδρα.

Τις τελευταίες ώρες, δε, το φως της δημοσιότητας είδαν οι συγκλονιστικοί διάλογοι της μητέρας με τον 53χρονο παιδοβιαστή. «Θα σε θάψω ανώμαλε, θα σε εξαφανίσω», ένα από τα μηνύματα που έστειλε η 37χρονη στον καταδικασθέντα.

Εντύπωση προκαλούν, την ίδια στιγμή, όσα προκύπτουν από την προκλητική απολογία του Ηλία Μίχου. «Η μητέρα της πιστεύω (άρα δεν είμαι σίγουρος) ότι τα ήξερε» υποστήριξε σε ένα σημείο της απολογίας του ο 53χρονος, ενώ σε άλλο ισχυρίστηκε για την 37χρονη: «Είχε ζητήσει χρήματα από τη σύζυγό μου».

Η σύζυγος του 53χρονου, Ελισάβετ Λέκκα, υποστήριξε από την πλευρά της τα εξής: «Μετά τις 3/9, αφού η μητέρα του παιδιού μου έστειλε τα μηνύματα των διαλόγων και με ενημέρωσε, και αφού το ίδιο βράδυ, χωρίς να το γνωρίζω, πήγε στο Α.Τ. και κατήγγειλε τον πρώην συζυγο μου, μου ζήτησε χρήματα. Την πρώτη φορά 100 ευρώ για το ταξί και να πάει το παιδί σε γιατρό, όπως μου έγραψε σε γραπτό μήνυμα, τα οποία της έδωσα. Μετά από λίγες ημερες μου ξαναζήτησε άλλα 100 με ανάλογη δικαιολογία και της τα έδωσα, για λόγους ανθρωπιστικούς και συγκλονισμένη από όσα μου αποκάλυψε με τα μηνύματα»…

Τα νέα στοιχεία από τη δικογραφία

Πλέον, σε πρόσωπο κομβικής σημασίας αναδεικνύεται ένας άνδρας, με το όνομα «Μιχάλης», ο όποιος φέρεται να είχε καθημερινή συναναστροφή με τον Ηλία Μίχο. Πλην όμως, το πρόσωπο αυτό φαίνεται πως δεν έχει κληθεί από τις Αρχές να καταθέσει για την υπόθεση, αφού η μαρτυρία του δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Η μικρή ανέφερε στην κατάθεσή της πως μετά από κάθε ραντεβού έπαιρνε 50 ευρώ η ίδια και στη συνέχεια έδινε τα χρήματα στον 53χρονο. Ακόμη, η ανήλικη, η οποία είχα καταχωρημένα στο κινητό της τα ονόματα των ανδρών με γυναικεία ονόματα, είπε στην κατάθεσή της: «Στο σπίτι δεν άνοιγα το τηλέφωνο. Έπαιζα μόνο παιχνίδια γιατί φοβόμουν μην δουν τα αδέλφια μου κάτι και το πουν στη μαμά μου».

Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» τα αδέρφια της 12χρονης

«Στέγη και φροντίδα» στο «Χαμόγελο του Παιδιού» βρήκαν τα αδέλφια της 12χρονης από τον Κολωνό που βιαζόταν και την εξέδιδαν.

Όπως είπε στο «Φως στο Τούνελ» ο πρόεδρος του Οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος, τα πέντε ανήλικα παιδιά της οικογένειας και τα δυο μεγάλα, έχουν «ενταχθεί στην αγκαλιά του Χαμόγελου».

Τα αδέλφια της 12χρονης θα παραμένουν στον Οργανισμό και δέχονται την απαραίτητη φροντίδα γιατρών και κοινωνικών λειτουργών.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top