ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΒΙΝΤΕΟ: Γυναίκα περιγράφει την απόπειρα βιασμού της στην εργασία της: «Δεν μου έβγαινε η φωνή να φωνάξω απλά τον έσπρωχνα»

Facebook
Twitter

Η Τιάνα, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή, και εξομολογήθηκε την απόπειρα βιασμού που δέχθηκε στον χώρο εργασίας της, τονίζοντας πως «χρειάστηκε να τον απωθήσω 3 φορές για να καταλάβει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συναινέσω. Δεν μου έβγαινε η φωνή για να φωνάξω, απλά τον έσπρωχνα».

Η δημοσιοποίηση προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελίας. Ένα χρόνο μετά, το θάρρος της, βρήκε δικαίωση.

Η συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ έφερε αλυσιδωτές εξελίξεις στην υπόθεση που για 13 χρόνια το θύμα είχε κρατήσει κρυφή.

Τα στοιχεία είναι αμείλικτα και «μαρτυρούν» τις σχέσεις εξουσίας. Σύμφωνα με έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη το 86% των φερόμενων θυτών στον ιδιωτικό τομέα είναι ιεραρχικά ανώτεροι με το αντίστοιχο ποσοστό στο δημόσιο να φτάνει το 53%.

«Τα θύματα τον πρώτο καιρό έχουν να διαχειριστούν όλο αυτό που τους έχει συμβεί. Να συνειδητοποιήσουν για ποιο λόγο. Συνήθως ενοχοποιούν τον εαυτό τους», δηλώνει στην ΕΡΤ η ψυχολόγους Στέλλα Αργυρίου.

Οι καταγγελίες στον Συνήγορο του Πολίτη περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας, απο το 2021 κι έπειτα διπλασιάστηκαν, με το κίνημα me too να έχει παίξει καθοριστικό ρόλο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top