ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΙΝΤΕΟ: Γυναίκα περιγράφει την απόπειρα βιασμού της στην εργασία της: «Δεν μου έβγαινε η φωνή να φωνάξω απλά τον έσπρωχνα»

11c9850542d709aaf635c2b586dfab21 XL 1

Η Τιάνα, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή, και εξομολογήθηκε την απόπειρα βιασμού που δέχθηκε στον χώρο εργασίας της, τονίζοντας πως «χρειάστηκε να τον απωθήσω 3 φορές για να καταλάβει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συναινέσω. Δεν μου έβγαινε η φωνή για να φωνάξω, απλά τον έσπρωχνα».

Η δημοσιοποίηση προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελίας. Ένα χρόνο μετά, το θάρρος της, βρήκε δικαίωση.

Η συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ έφερε αλυσιδωτές εξελίξεις στην υπόθεση που για 13 χρόνια το θύμα είχε κρατήσει κρυφή.

Τα στοιχεία είναι αμείλικτα και «μαρτυρούν» τις σχέσεις εξουσίας. Σύμφωνα με έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη το 86% των φερόμενων θυτών στον ιδιωτικό τομέα είναι ιεραρχικά ανώτεροι με το αντίστοιχο ποσοστό στο δημόσιο να φτάνει το 53%.

«Τα θύματα τον πρώτο καιρό έχουν να διαχειριστούν όλο αυτό που τους έχει συμβεί. Να συνειδητοποιήσουν για ποιο λόγο. Συνήθως ενοχοποιούν τον εαυτό τους», δηλώνει στην ΕΡΤ η ψυχολόγους Στέλλα Αργυρίου.

Οι καταγγελίες στον Συνήγορο του Πολίτη περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας, απο το 2021 κι έπειτα διπλασιάστηκαν, με το κίνημα me too να έχει παίξει καθοριστικό ρόλο.

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

Comments are closed.

kakokairia evoia ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Εύβοια τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, σύμφωνα με το meteo – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν αύριο από την κακοκαιρία Elias

Στην Εύβοια καταγράφηκε σήμερα Τετάρτη (27.9.2023) το μεγαλύτερο ύψος βροχής, κατά τη διάρκεια της επέλασης της κακοκαιρίας Elias, η ...