«Βιολάντα»: Στην εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια o ιδιοκτήτης, ο τεχνικός ασφαλείας και ο υπεύθυνος βάρδιας

Facebook
Twitter
6826074

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Βιολάντα, ο τεχνικός ασφαλείας και ο τεχνικός βάρδιας που συνελήφθησαν την Τρίτη (27/1), για τη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο, με τραγική κατάληξη το θάνατο των πέντε εργαζομένων και τον τραυματισμό επτά ακόμα, έχουν οδηγηθεί στον εισαγγελέα για την απαγγελία των κατηγοριών της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, έκρηξης, εμπρησμού από αμέλεια και σωματικές βλάβες. Εντωμεταξύ, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, από συσσωρευμένο προπάνιο που διέρρεε από τρύπα σε σωληνώσεις στο υπέδαφος προκλήθηκε η ισχυρή έκρηξη στο εργοστάσιο.

Το κατώφλι της Εισαγγελίας πέρασαν o ιδιοκτήτης της εταιρείας «Βιολάντα», ο τεχνικός ασφαλείας, ο οποίος είναι ένας ιδιώτης μηχανικός μηχανολόγος συνεργαζόμενος με την εταιρείας και ο υπεύθυνος τεχνικός της βάρδιας, ο οποίος βρισκόταν στην αυλή την ώρα της έκρηξης και όχι μέσα στο κτίριο.

Η δικογραφία που έχει σχηματίσει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού είναι περιλαμβάνει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονία από αμέλεια, έκρηξη, εμπρησμό από αμέλεια και σωματικές βλάβες κατά συρροή. Οι ποινικές διώξεις ακόμα δεν έχουν ασκηθεί.

Οι τρεις κατηγορούμενοι έφτασαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων, λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης (28/1) για να τους απαγγελθούν οι κατηγορίες.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Κύλιση στην κορυφή