ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Βιβλίο – Πρόταση της εβδομάδας: «Άσπιλοι Ένοχοι»

Facebook
Twitter
Για αυτήν την εβδομάδα το politeianews.gr, προτείνει το βιβλίο της Θεοφανίας Ανδρονίκου-Βασιλάκη, «Άσπιλοι Ένοχοι», ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, μέχρι την τελευταία του σελίδα.

Η εξαφάνιση μιας νεαρής γυναίκας φέρνει τα πάνω-κάτω σε ένα χωριό κοντά στην Τρίπολη. Αυτό συμβαίνει στις πρώτες σελίδες του βιβλίου, όταν ο έμπειρος αστυνόμος Μάξιμος Βαγενάς καλείται από τον αρχηγό της αστυνομίας να λύσει την υπόθεση.

Και αρχίζει η δράση, οι υποψίες, οι αποκαλύψεις μυστικών. Τα γεγονότα που ακολουθούν, αποτελούν την άκρη του νήματος που συνδέει όχι μόνο τα πρόσωπα του χωριού αλλά και τα πρόσωπα της αστυνομίας, που καλούνται να λύσουν το μυστήριο.

Η συγγραφέας, έχει δημιουργήσει μία ευφάνταστη καταιγιστική πλοκή, σαν κέντημα, αποκαλύπτοντας σε κάθε σελίδα και ένα νέο στοιχείο, που όμως, κάθε φορά κάνει το γρίφο ακόμα πιο δύσκολο να λυθεί. Κάθε νέο στοιχείο, οδηγεί τον αναγνώστη να αμφιβάλει για όσα ήδη ξέρει και να αυξάνει την αγωνία του.

Το μυστήριο, οι ανατροπές, οι αποκαλύψεις μυστικών για την εξαφάνιση της νεαρής Νάγιας, αποτελούν το πρώτο επίπεδο του βιβλίου.

Γιατί μέσω του κυνηγητού των ενόχων, η συγγραφέας ξεδιπλώνει τα κοινωνικά θέματα που κρύβει η κλειστή κοινωνία του χωριού στην επαρχία της Ελλάδας.

Τα μίση, η θρησκοληψία, οι συμβατικοί γάμοι, η θέση της γυναίκας που ως ανύπαντρη είναι ανίσχυρη, ενώ ως παντρεμένη και, ειδικά ως μητέρα, πανίσχυρη.

Στην πλοκή του βιβλίου η συγγραφέας αναδεικνύει την υποκρισία και τα μυστικά που κρύβουν οι οικογένειες, για να καλύψουν αυτό που οι ίδιες θεωρούν στίγμα ή αδυναμία απέναντι στην κοινή γνώμη, όπως το στίγμα της ψυχικής νόσου.

Ένα άλλο δυνατό στοιχείο του βιβλίου είναι οι ήρωες της ιστορίας και η διαφορετικότητά τους. Κανείς χαρακτήρας δεν είναι όμοιος με άλλον, το καλό και το κακό παλεύει, καμιά φορά, συνυπάρχουν στην ίδια ψυχή. Οι κοντόφθαλμοι, οι πονηροί, οι αγνές καρδιές, οι εκδικητικοί, αυτοί που σέρνουν το βάρος των ενοχών στην πλάτη τους. Ικανοί για παράνομους έρωτες, διπλή ζωή, καταπίεση της ελευθερίας των άλλων, θυσίες ακόμα και των δικών τους επιθυμιών και αναγκών.

Όλοι οι ήρωες περιγράφονται ολοζώντανα, είναι πιστευτοί και η ψυχολογία κάθε χαρακτήρα αποκαλυπτική σε βάθος.

Το ερώτημα του βιβλίου είναι: ζει η εξαφανισμένη ή όχι; Θα βρεθεί ο ένοχος;

Και τελικά, τι θα επικρατήσει; το καλό ή το κακό; Η λύση του μυστηρίου λυτρώνει όχι μόνο τους συγγενείς της εξαφανισμένης αλλά όλους τους ήρωες, ακόμα και τον αστυνόμο Μάξιμο Βαγενά, που μέσα από τις αποκαλύψεις της κοινωνίας του χωριού, θα ανακαλύψει για τον εαυτό του τόσα πολλά, που θα αλλάξει τη ζωή του.

Θα το διαβάσει κάποιος, γιατί είναι βιβλίο μυστηρίου. Θα τον συναρπάσει, όμως, για τη διεισδυτική του ματιά στην κοινωνία και για τη δύναμη των ηρώων του.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top