ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολλά… «Μπράβο» και «ευχαριστώ» στον Βασίλη Λαδά

1 9

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Δεν μπορείς να παραβλέψεις και να μην καταγράψεις την τεράστια επιτυχία που σημειώνει το βιβλίο «Ποδηλάτες» του πατρινού μάχιμου Δικηγόρου Βασίλη Λαδά.

Άλλωστε το ότι το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΨΜ και το ότι η παρουσίαση του έγινε πριν λίγες ημέρες (11 Νοεμβρίου 2022) στην Αθήνα, στον Κήπο του Μουσείου, μπροστά από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, αλλά και το ότι κατέκλεισαν τον χώρο άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών με πανελλαδική ή και διεθνή εμβέλεια ορισμένοι, σηματοδοτεί το εύρος της συγγραφικής δεινότητας του εν λόγω νομικού.

Και είναι ένα βιβλίο που με τρόπο «μαγικό» (θα ΄λεγε κανείς και «κινηματογραφικό») αναδεικνύει το ποδηλατικό κίνημα και βάζει στον δημόσιο διάλογο τις ανάγκες των ποδηλατών και κάθε πολίτη που αναζητεί μια καλύτερη ποιότητα ζωής και μια πιο όμορφη καθημερινότητα. Αλλά παράλληλα βάζει δυναμικά στη συζήτηση και όλα τα υπόλοιπα κακώς κείμενα που υπάρχουν γύρω μας, όπως… επίορκους δημόσιους λειτουργούς, στημένα ΜΜΕ, τραμπούκους, ψευδομάρτυρες κ.λπ..

Αξίζουν πολλά «μπράβο» στον συμπολίτη μας συγγραφέα. Πολλά «μπράβο» κι άλλα τόσα «ευχαριστώ» για αυτά που χαρίζει…

ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ο συγγραφέας Γιώργος Συμπάρδης, η Άννα Αφεντουλίδου, ποιήτρια – δοκιμιογράφος, ο Ηλίας Παπαγεωργίου, αρχιτέκτονας και εκπρόσωπος της μεγάλης ποδηλατικής οικογένειας, Ποδηλάτ-ισσ-ες, ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα.

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η ηθοποιός Μαρία Μαυροματάκη, η οποία ήταν και η επιμελήτρια του βιβλίου.

Προλόγισε και παρουσίασε τους ομιλητές ο Βασίλης Χατζηϊακώβου.

Στο τέλος μίλησε και ο συγγραφέας Βασίλης Λαδάς, ευχαριστώντας τους ομιλητές και αναφερόμενος στον τρόπο που εργάστηκε πάνω στο συγκεκριμένο βιβλίο.

Παρέστησαν πολλοί άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης: η συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη με τον σύζυγό της, καθηγητή Ηλία Κούβελα, ο κριτικός λογοτεχνίας Αλέξης Ζήρας, οι γνωστοί εικαστικοί Γιάννης Ψυχοπαίδης, Ρόη Μαλλιώρη και Κλεοπάτρα Δίγκα, ο Πατρινός ποιητής Παναγιώτης Κερασίδης, η Πατρινή δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαριάννα Τζιαντζή, ο επίσης Πατρινός δικηγόρος – εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, ο δημοσιογράφος Θανάσης Σκαμνάκης, η ποιήτρια Σοφία Κολοτούρου, ο Κώστας Κρεμμύδας του «Μανδραγόρα» κι ακόμα η Κατερίνα Αυγέρη, η Αγορίτσα Μπακοπούλου, κ.α.

2 6 4 11 3 5

You may also like

Comments are closed.