ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Βοηθάμε πυρόπληκτους μέσω της Πατρινής Carexchange

Facebook
Twitter

|  Μόνο σε μια μέρα, την περασμένη Τρίτη, συγκεντρώθηκε ανθρωπιστική βοήθεια αξίας άνω των 1.600 ευρώ!!

 

 του Αχιλλέα Ροδίτη

Η Carexchange παρεμβαίνει για τις φωτιές και συγκεντρώνει βοήθεια για πυροσβέστες και πυρόπληκτους της χώρας!

Μόλις προς τα τέλη Ιουνίου είχαμε αποκαλύψει την ύπαρξη της συγκεκριμένης εταιρείας, της καλύτερης ανθρωπιστικής start up στην Ελλάδα, (ανακηρύχτηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη από το Elevate Greece), που ιδρύθηκε από μια παρέα φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών, σε ένα καφέ της πόλης, (στην Αγίου Ανδρέου και Παντανάσσης), με σκοπό να συνδέσει με εγγυήσεις και ασφάλεια, όσους θέλουν να προσφέρουν και όσους έχουν ανάγκη.

Οι ιδρυτές της Αντώνης Πολίτης, Παναγιώτης Κομκοτός, Πάρης (Παρασκευάς) Σεργιάννης και Αλέξανδρος Καραγιάννης, δεν έμειναν ασυγκίνητοι από τον πύρινο εφιάλτη των ημερών, από την εικόνα της καταστροφής που προκάλεσαν οι πυρκαγιές που κατέκαψαν τη χώρα, και αποφάσισαν μέσω της διαδικτυακής τους ανθρωπιστικής τους εφαρμογής να κάνουν ένα «βήμα» ώστε να διαμεσολαβήσουν έμπρακτα ανάμεσα σ’ εκείνους που επιθυμούν να «δώσουν» και σ’ εκείνους που έχουν ανάγκη από τα στοιχειώδη, σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες της του πύρινου ολέθρου.

1 komkotos 1 e1693313288498

Όπως δηλώνει στην «Πολιτεία» ο νεαρός φοιτητής και συνιδρυτής της Carexchange, ο Πατρινός Παναγιώτης Κομκοτός, «βλέπουμε ότι γίνεται χαμός με τις πυρκαγιές που πλήττουν την χώρα μας και καίνε περιουσίες. Επικρατεί επίσης ένα χάος δεδομένου ότι υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να προσφέρει, να δωρίσει κάτι, για να βοηθήσει, αλλά δεν ξέρει ‘τι’ και ‘που’».

Και προσθέτει: «Συνεπώς, είμαστε σε συνεργασία με τρεις εγκεκριμένους Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς που βοηθούν πληγέντες, αλλά και πυροσβέστες, διότι κι εκείνοι χρειάζονται βοήθεια και αναγκαία είδη σε αυτή τη δύσκολη μάχη που δίνουν νύχτα-μέρα. Στην εφαρμογή μας, έχει δημιουργηθεί μία λίστα αναγκών σε προϊόντα, σε συνεργασία με τους εν λόγω Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς».

Έτσι, μπαίνοντας ή κατεβάζοντας κάποιος στο κινητό του, την εφαρμογή (invite.carexchange.app) μπορεί να ενημερώνετε για το «τι» χρειάζεται, «ποιος» το χρειάζεται, αλλά και μέσω «ποιου» και «πώς» θα φτάσει στα χέρια του. Με την Πατρινή staurt up, να λειτουργεί σαν δίαυλος επαφής αλλά και σαν απόλυτος εγγυητής για την ανθρωπιστική βοήθεια που πρέπει να σταλεί καταλήγοντας άμεσα στον προορισμό της.

 

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΟΗΘΑ…

kentriki foitites 3

Το εγχείρημα έχει ήδη ξεκινήσει από την πρώτη μέρα των μεγάλων πυρκαγιών στην Ελλάδα και από την ανταπόκριση που υπάρχει, και την χρήση, προκύπτει ως συμπέρασμα ότι πολλοί Έλληνες, (το άκρως συγκινητικό είναι ότι πρόκειται κυρίως για νέους σε ηλικία), έχουν «ενωθεί» σε μια «αλυσίδα» αλληλοβοήθειας για τους πληγέντες των πυρκαγιών, ανά τη χώρα, καθώς επίσης, και για τους πυροσβέστες που ηρωικά βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» και χρειάζονται από τρόφιμα και νερά, μέχρι ειδικό ρουχισμό, ακόμα και άρβυλα (πολλά από τα οποία… λιώνουν στις υψηλές θερμοκρασίες).

Πάντως η προσφορά από τον κόσμο είναι αυξημένη και εμφανής, όπως τονίζει ο κ. Κομκοτός. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, μας αναφέρει ότι μόνο σε μια μέρα, (την περασμένη Τρίτη), μέσω της εφαρμογής συγκεντρώθηκαν δωρεές αξίας  πάνω από 1600 ευρώ, ενώ τις επόμενες ημέρες που μεσολάβησαν, ο ρυθμός προσφοράς από την συγκεκριμένη εφαρμογή «υπερδιπλασιάστηκε»!

«Θα χαρούμε να δούμε όλους τους συμπολίτες μας να κάνουν μια ανάρτηση για να βοηθήσουν περισσότερο σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις. Με έναν τρόπο εύκολο, ασφαλή και αποτελεσματικό, μέσω της Carexchange», καταλήγει ο κ. Κομκοτός.

 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ…

entheti foitites 2

Την εταιρεία ίδρυσαν οι εξής φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και ένας του Πανεπιστημίου Αθηνών: Αντώνης Πολίτης, είναι Managing Director και σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (3ο έτος), ο Παναγιώτης Κομκοτός, είναι Head of Business Development και σπουδάζει στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών (4ο έτος), ο Πάρης (Παρασκευάς) Σεργιάννης και Αλέξανδρος Καραγιάννης. 5ο έτος αμφότεροι στο Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Πρόσφατα, η ομάδα διευρύνθηκε με την προσθήκη του Νίκου, 5οετής φοιτητή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και της Monica, Μεταπτυχιακής φοιτήτριας στην Ισπανία (φωτο).

foitites 3 3

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top