ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

«Βόμβα» Θεοδωρίδου: Η τρίτη δόση του εμβολίου δεν θα σταματήσει τη μετάδοση του ιού

Facebook
Twitter
Δείτε την καθιερωμένη ενημέρωση για τους εμβολιασμούς από το υπουργείο Υγείας, που είχε αναβληθεί χθες, Δευτέρα (31.01.2022).

Όπως κάθε εβδομάδα, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ενημέρωσαν για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα.

“Η αποτελεσματικότητα της τρίτης δόσης του εμβολίου είναι της τάξεως του 50% σε ό,τι αφορά τη νόσο, κριτήριο χαρακτηρισμού ενός εμβολίου ως αποτελεσματικό για τον FDA. Σκεπτικοί είναι οι επιστήμονες για το ενδεχόμενο χορήγησης τέταρτης δόσης”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Θεοδωρίδου και πρόσθεσε: “Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, αύξηση των δόσεων των αρχικών εμβολίων δεν θα σταματήσει τα νέα στελέχη”.

Για το σύνδρομο long covid ανέφερε ότι τα συμπτώματα είναι κόπωση, αδυναμία άσκησης, δυσκολία στην αναπνοή, απώλεια όσφρησης και γεύσης. Άτομα τα οποία έχουν κάνει δύο δόσεις έχουν κατά 50% μικρότερη πιθανότητα να παρουσιάσουν αυτό το σύνδρομο.

Περισσότεροι από 7.330.000 συμπολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους. Από την προηγούμενη Δευτέρα μέχρι σήμερα, έχουν κλειστεί 7.000 ραντεβού.

Για το εμβόλιο Novavax, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι η χώρα μας θα λάβει συνολικά 474.000 δόσεις. Οι πρώτες δόσεις θα έρθουν στις 21 Φεβρουαρίου και θα είναι 168.000 δόσεις. Θα ανοίξουν συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα από τις αρχές Μαρτίου.

Δείτε την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top