ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Βουλή: Τι προβλέπει το Σύνταγμα για την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση

Facebook
Twitter

Σφοδρές αντιδράσεις και ερωτήματα προκαλεί η αποκάλυψη της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», ότι έγινε μοντάζ στις ηχογραφημένες συνομιλίες σταθμάρχη και μηχανοδηγών, το βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση είναι ραγδαίες, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου σε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με την ΝΔ να σηκώνει το γάντι και να απαντά : «Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας εάν κατατεθεί».

Ο κοινοβουλευτικός συντάκτης του MEGA Παναγιώτης Τζανετάτος εξήγησε τι προβλέπει η διαδικασία από εδώ και πέρα:

«Εφόσον τα τρία κόμματα – δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά- στηρίξουν όντως την πρόταση δυσπιστίας και την υπογράψουν μαζεύονται 79 υπογραφές και κατ’ έπέκταση μπορεί να κατατεθεί σε ανοιχτή συνεδρίαση της ολομέλειας, πιθανότατα την Τρίτη 26 Μαρτίου. Θα κατατεθεί η πρόταση και η κυβέρνηση εκείνη την στιγμή θα πρέπει να απαντήσει αν ξεκινά αμέσως την συζήτηση αν εάν μέσα στις επόμενες 48 ώρες ποιος είναι ο κατάλληλος χρόνος για να γίνει αυτό».

Κατόπιν συνέχισε δημοσιογράφος λέγοντας ότι θα ξεκινήσει η συζήτηση με τις τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων, των υπουργών, των βουλευτών και στο τέλος η διαδικασία κορυφώνεται με την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας που θα έχει τον χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σε αυτό το σημείο ο κοινοβουλευτικός συντάκτης του MEGA έκανε δύο  επισημάνσεις επί της διαδικασίας:

«Η κυβέρνηση μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή εφόσον το επιθυμεί να γυρίσει την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης. Το δεύτερο στοιχείο είναι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την συγκεκριμένη πρόταση, γιατί στην περίπτωση που την στηρίξει σημαίνει ότι θα δώσει την δυνατότητα στον Νίκο Ανδρουλάκη και να εκπροσωπήσει όλη την αντιπολίτευση».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top