ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Βραζιλία: Δραματική έλλειψη σε φάρμακα – Διασωληνώνουν ασθενείς χωρίς αναισθητικό

Facebook
Twitter
H δραματική κατάσταση με την ανεξέλεγκτη εξάπλωση του κορωνοϊού στη Βραζιλία, έχει υποχρεώσει το υγειονομικό προσωπικό να διασωληνώνει ασθενείς χωρίς τη χρήση των απαραίτητων φαρμάκων, ύστερα από εβδομάδες προειδοποιήσεων ότι τα νοσοκομεία και οι πολιτειακές διοικήσεις, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς κρίσιμα σκευάσματα.
Γιατρός στη δημοτική κλινική Άλμπερτ Σβάιτσερ στο Ρίο ντε Τζανέιρο, δήλωσε ότι επί μέρες οι νοσηλευτές αραιώνουν τα φάρμακα, ώστε να διαρκέσουν περισσότερο τα υπάρχοντα αποθέματα. Όταν τελικά αυτά τελείωσαν, γιατροί και νοσοκόμοι αναγκάστηκαν να χρησιμοποιούν μυοχαλαρωτικά και να δένουν τους ασθενείς στα κρεβάτια τους, ανέφερε ο ίδιος.

«Χαλαρώνεις τους μύες τους και κάνεις με ήπιο τρόπο τη διαδικασία, αλλά δεν έχουμε αναισθητικά», πρόσθεσε ο γιατρός στο Ρίο, αναφέροντας επίσης ότι ορισμένοι ασθενείς έχουν τις αισθήσεις τους και προσπαθούν και να μιλήσουν ή ακόμη και να αντισταθούν.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις συγγενών ασθενών στο Ρίο, που τηλεφωνούν σε άλλες κλινικές, αναζητώντας απεγνωσμένα αναισθητικά για τους αγαπημένους τους.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top