ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Ο Λούλα αυξάνει το προβάδισμα από τον Μπολσονάρο λίγο πριν το δεύτερο γύρο εκλογών

vrazilia 3 1

Ο Λούλα αύξησε και πάλι τοι προβάδισμά του έναντι του Μπολσνάρο, λίγες μέρες πριν το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Βραζιλία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Datafolha έδειξε 6 μονάδες διαφορές μεταξύ Λούλα και Μπολσονάρο,

Την περασμένη εβδομάδα, η ψαλίδα είχε κλείσει στις μόλις τέσσερις μονάδες (52%-48%) ενόψει της αναμέτρησης του κεντροαριστερού πρώην προέδρου με τον ακροδεξιό απερχόμενο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου αυτού.

Χθες, οι δύο υποψήφιοι κατέγραψαν ακριβώς τις ίδιες επιδόσεις με εκείνες στις δύο πρώτες δημοσκοπήσεις ανάμεσα στους δύο γύρους (7η/14η Οκτωβρίου).

Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο είπε πρόσφατα πως θα αποδεχθεί την διαγραφόμενη ήττα του «αν δεν γίνει τίποτα αφύσικο», αν και έχει αμφισβητήσει επανειλημμένα το κατά πόσον είναι αδιάβλητο το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας στη Βραζιλία, χωρίς να παρουσιάζει καμιά απόδειξη για τους ισχυρισμούς του.

Στη χθεσινή δημοσκόπηση, ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα φάνηκε για μια ακόμη φορά να είναι ο υποψήφιος που προτιμούν οι γυναίκες (52%), οι φτωχότεροι Βραζιλιάνοι (61%) και οι καθολικοί (55%).

Τον Ζαΐρ Μπολσονάρο, από την άλλη, προτιμούν οι περισσότεροι στις τάξεις των ευαγγελικών (62%) και των πλουσιότερων (59%).

Η έρευνα του ινστιτούτου Νταταφόλια έγινε σε 252 πόλεις με αντιπροσωπευτικό δείγμα 4.580 ψηφοφόρων από την Τρίτη ως χθες Πέμπτη κι έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος ±2%.

Σύμφωνα με άλλη έρευνα, του ινστιτούτου AtlasIntel, ο Λούλα προηγείται με 52,4% έναντι 46% του Μπολσονάρο.

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, που έγινε σε δείγμα 7.500 ψηφοφόρων από την 21η ως την 25η Οκτωβρίου κι έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος ±1%, το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι μόλις 1,6%.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ