ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Βρετανία: Ανιχνεύτηκε ο ιός της πολιομυελίτιδας στα λύματα του Λονδίνου

Facebook
Twitter
Συναγερμό σήμαναν οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας στη Μεγάλη Βρετανία, αφού η τακτική παρακολούθηση των λυμάτων στο βόρειο και ανατολικό Λονδίνο εντόπισε στοιχεία μετάδοσης του ιού της πολιομυελίτιδας από την κοινότητα για πρώτη φορά.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) δήλωσε ότι τα απόβλητα από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων Beckton στο Newham βρέθηκαν τον Φεβρουάριο θετικά στον ιό πολιομυελίτιδας που προέρχεται από εμβόλιο και ότι έκτοτε ανιχνεύθηκαν περαιτέρω θετικά δείγματα.

Δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις της νόσου ή σχετικής παράλυσης και ο κίνδυνος για το ευρύ κοινό θεωρείται χαμηλός, αλλά οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας προέτρεψαν τους πολίτες να βεβαιωθούν ότι αυτοί και οι οικογένειές τους ήταν εμβολιασμένοι κατά της πολιομυελίτιδας για να μειώσουν τον κίνδυνο μόλυνσης.

«Ο ιός της πολιομυελίτιδας που προέρχεται από εμβόλια έχει τη δυνατότητα να εξαπλωθεί, ιδιαίτερα σε κοινότητες όπου η πρόσληψη εμβολίου είναι χαμηλότερη», δήλωσε η Δρ Vanessa Saliba, σύμβουλος επιδημιολόγος στο UKHSA. «Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει παράλυση σε άτομα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα, επομένως εάν εσείς ή το παιδί σας δεν είστε εμβολιασμένοι κατά της πολιομυελίτιδας, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας για να προλάβετε τη διαφορά ή εάν δεν είστε σίγουροι, ελέγξτε το βιβλιάριο υγείας σας».

«Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου θα προστατεύεται από τον εμβολιασμό στην παιδική ηλικία, αλλά σε ορισμένες κοινότητες με χαμηλή κάλυψη εμβολίων, κάποια άτομα μπορεί να παραμείνουν σε κίνδυνο», πρόσθεσε.

Οι δοκιμές στα λύματα του Ηνωμένου Βασιλείου συνήθως εντοπίζουν μια χούφτα άσχετους ιούς πολιομυελίτιδας κάθε χρόνο. Αυτά προέρχονται από άτομα που έχουν λάβει το από του στόματος εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας σε άλλη χώρα και στη συνέχεια ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα άτομα που λαμβάνουν το από του στόματος εμβόλιο μπορούν να αποβάλλουν τον εξασθενημένο ζωντανό ιό που χρησιμοποιείται στο εμβόλιο στα κόπρανά τους για αρκετές εβδομάδες.

Τα δείγματα του Λονδίνου που εντοπίστηκαν από τον Φεβρουάριο σήμαναν συναγερμό επειδή σχετίζονταν μεταξύ τους και περιείχαν μεταλλάξεις που υποδηλώνουν ότι ο ιός εξελισσόταν καθώς εξαπλώνεται από άτομο σε άτομο.

Η έξαρση πιστεύεται ότι πυροδοτήθηκε από ένα άτομο που επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού έλαβε το από του στόματος εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας και εξαπλώθηκε τοπικά. Δεν είναι σαφές πόσο έχει εξαπλωθεί ο ιός, αλλά μπορεί να περιορίζεται σε ένα μόνο νοικοκυριό ή σε μια εκτεταμένη οικογένεια.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top