ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Βρετανία – Έρευνα: Εχει εξαφανιστεί η φυλή «χόμπιτ»;

Facebook
Twitter
Ένας Βρετανός ανθρωπολόγος πιστεύει ότι μια φυλή «χόμπιτ» (ένα πρώιμο ανθρώπινο είδος που πήρε το όνομά του από τους φανταστικούς χαρακτήρες λόγω του ύψους τους 1,2 μέτρων) θα μπορούσε ακόμα να ζει κρυμμένο σε ένα δάσος στην Ινδονησία, μετά την ανακάλυψη οστών 13 πλασμάτων που μοιάζουν με «χόμπιτ» το 2003.

Μια ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε μια κρυμμένη σπηλιά σε ένα νησί της Ινδονησίας, όπου βρήκαν το κρανίο ενός είδους άγνωστου στον άνθρωπο. Ο καθηγητής Peter Brown, από το Πανεπιστήμιο της Νέας Αγγλίας, στην Αυστραλία, είπε τότε ότι θα ήταν λιγότερο έκπληκτος αν κάποιος ανακάλυπτε έναν εξωγήινο.

Ένας μερικός γυναικείος σκελετός ενός ανθρωποειδούς πλάσματος ύψους περίπου 1 μέτρου εκτάφηκε και αμέσως ονομάστηκε “The Hobbit” από τους χαρακτήρες που δημιούργησε ο J.R.R. Τόλκιν.

Μεταγενέστερη έρευνα αποκάλυψε ένα συγκλονιστικό γεγονός – ότι αυτά τα πλάσματα, που έλαβαν την επιστημονική ονομασία Homo floresiensis (από το όνομα του νησιού όπου βρέθηκαν οι σκελετοί – Flores), θα μπορούσαν να ζουν ταυτόχρονα με τους ανθρώπους σήμερα.

Σχεδόν 20 χρόνια μετά από αυτή την ανακάλυψη, εξακολουθούν να υπάρχουν φήμες ότι οι άνθρωποι «χόμπιτ» δεν έχουν εξαφανιστεί. Σύμφωνα με τους τοπικούς θρύλους, τα «χόμπιτ» εξακολουθούν να ζουν στα δάση και τα βουνά της ανατολικής Ινδονησίας.

Ο Δρ Gregory Forth, Βρετανός καθηγητής ανθρωπολογίας και πρώην καθηγητής στην Οξφόρδη, μοιράστηκε τις λεπτομέρειες των προσπαθειών του να χρονολογήσει μερικά από τα οστά, μερικά από τα οποία βρέθηκαν πριν από την ανακάλυψη του 2003. Λέει επίσης ότι υπάρχουν περίπου 30 αυτόπτες μάρτυρες που είδαν  «χόμπιτ», σύμφωνα με το Live Science.

«Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο καλύτερος τρόπος για να εξηγήσω αυτό που μου είπαν οι μάρτυρες ήταν ότι μια ανθρωπίνη (hominin non-sapiens) επιβίωνε στο νησί Φλόρες μέχρι πρόσφατα ή ζει ακόμη και σήμερα», λέει ο ανθρωπολόγος.

Το 2001, ο Gregory Forth επισκέφτηκε τους ανθρώπους Lio, μια αρχαία φυλή που ζει σε απομονωμένες καλύβες στο νησί Flores, χιλιάδες πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, άκουσε πολλές ιστορίες για παράξενα, ανθρωποειδή πλάσματα, τα οποία μερικές φορές βλέπουν οι ντόπιοι.

Τώρα, ο Forth λέει ότι αυτό το πλάσμα εθεάθη για τελευταία φορά το 2017, όταν μια γυναίκα από το Flores είπε ότι είδε έναν «άνθρωπο μαϊμού να τρέχει σε ένα χωράφι».

Ο ανθρωπολόγος συγκέντρωσε αρκετές μαρτυρίες από ορισμένους ντόπιους. Ο Tegu, «ένας 50χρονος άνδρας με πτυχίο στη γεωργία», είπε ότι είδε ένα πλάσμα με «ανθρώπινο πρόσωπο, χωρίς ρούχα, ένα σώμα καλυμμένο με λεπτά μαλλιά, σαν κουτάβι».

«Δεν ήταν πίθηκος, αλλά ούτε και άνθρωπος», είπε ο Tegu στον Forth.

Ο Gregory Forth έχει γράψει ένα βιβλίο για το θέμα. «Απλώς δεν ξέρουμε πότε εξαφανίστηκε αυτό το είδος ή, τολμώ να το πω, δεν ξέρουμε αν εξαφανίστηκε», δήλωσε ο Forth στο Live Science. «Άρα υπάρχει πιθανότητα να είναι ακόμα ζωντανό».

Ωστόσο, οι ειδικοί που έχουν μελετήσει τον Homo floresiensis είναι δύσπιστοι σχετικά με αυτό, τείνοντας να πιστεύουν ότι το είδος έχει εξαφανιστεί.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top