ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε καλοδιάθετη σε μια διαδικτυακή απονομή μεταλλίων

elizabeth
Σε καλή κατάσταση εμφανίστηκε η βασίλισσα Ελισάβετ, δύο ημέρες αφότου ακύρωσε την προγραμματισμένη συμμετοχή της στη σύνοδο COP26 για το κλίμα, κατόπιν εντολής των γιατρών της. Σήμερα εκτέλεσε μέσω του διαδικτύου τα βασιλικά καθήκοντά της.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που είχα την ευκαιρία να σας δω, έστω και μόνο μέσω του μηχανήματος σήμερα», είπε η 95χρονη βασίλισσα, κατά την απονομή ενός μεταλλίου στον ποιητή και μεταφραστή Ντέιβιντ Κονσταντάιν.

«Δεν ξέρω τι θα το κάνετε αυτό. Το βάζετε στο ντουλάπι;» ρώτησε για το μετάλλιο, χαμογελώντας στην κάμερα. Τα πλάνα δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η γηραιότερη μονάρχης του κόσμου πέρασε μια νύχτα σε νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα, για μια αδιευκρίνιστη αδιαθεσία που δεν σχετίζεται με την Covid-19. Ήταν η πρώτη φορά που η Ελισάβετ εισήχθη σε νοσοκομείο εδώ και πολλά χρόνια.

Η βασίλισσα επρόκειτο να παραστεί στη δεξίωση, την επόμενη Δευτέρα, για την COP26 όμως αντί για αυτό θα στείλει μόνο ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα στους ηγέτες.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ