ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Βρετανία: Startup αναπτύσσει βιντεοπαιχνίδια για… σκύλους

Facebook
Twitter

Η νεοφυής εταιρεία Joipaw με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, αναπτύσσει μια σειρά από βιντεοπαιχνίδια για σκύλους. Σύμφωνα με τον συνιδρυτή της εταιρείας, Ντερσίμ Αβντάρ, ο στόχος είναι να διατηρήσουν -ή και να βελτιώσουν- τη γνωστική ικανότητα των ηλικιωμένων σκύλων. Τα βιντεοπαιχνίδια αυτά σχεδιάστηκαν για να γυμνάζουν τον εγκέφαλο των σκύλων που εμφανίζουν σημάδια Γνωστικής Δυσλειτουργίας Σκύλων, μια πάθηση παρόμοια με την άνοια.

Ο Αβντάρ εμπνεύστηκε την ιδέα του βιντεοπαιχνιδιού από το δικό του δραστήριο κουτάβι το οποίο αναγκαζόταν να αφήνει μόνο του στο σπίτι για πολλές ώρες.

Πώς μαθαίνει να παίζει το βιντεοπαιχνίδι ο σκύλος

Αρχικά, ο σκύλος μαθαίνει να ακουμπά τη μουσούδα του σε μια οθόνη αφής και στη συνέχεια εκπαιδεύεται να παίζει τα διάφορα βιντεοπαιχνίδια, τα οποία γίνονται δυσκολότερα με την πάροδο του χρόνου. Παράλληλα, ένας φορετός ανιχνευτής μετρά την πρόοδό του. Στις δοκιμές, οι περισσότεροι σκύλοι έμαθαν να παίζουν ένα βιντεοπαιχνίδι σε μισή ώρα. Ορισμένοι όμως, κατάφεραν να το μάθουν μέσα σε μόλις δέκα λεπτά. Κάθε φορά που ο σκύλος έκανε στη σωστή κίνηση, επιβραβευόταν με λιχουδιές. Ωστόσο, για να μάθουν να ακουμπούν τη μουσούδα τους, οι ερευνητές αναγκάστηκαν να βάλουν λίγο φυστικοβούτυρο στην οθόνη.
app profiles 1
(Joipaw)

«Ο στόχος μας είναι απλός: να βοηθήσουμε κάθε σκύλο στον πλανήτη να ζήσει περισσότερο και να έχει μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή», γράφει στην ιστοσελίδα της η εταιρεία. «Αυτό το πετυχαίνουμε μετατρέποντας την καθημερινή σωματική και πνευματική άσκηση σε έναν βιώσιμο τρόπο ζωής με την κονσόλα, τα βιντεοπαιχνίδια και τον φορετό ανιχνευτή».

Ωστόσο, ο Αβντάρ τόνισε ότι τα βιντεοπαιχνίδια δεν προορίζονται για να αντικαταστήσουν το πραγματικό παιχνίδι.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top