ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Βροχές και καταιγίδες την Τρίτη – Η πρόγνωση του καιρού

Facebook
Twitter

Στα νησιά του Αιγαίου προβλέπονται διάσπαρτες μικρής έκτασης και έντασης βροχές, οι οποίες μέχρι το βράδυ θα έχουν περιοριστεί στα βορειότερα θαλάσσια τμήματα. Συννεφιά και ασθενείς βροχές προβλέπονται στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και το βράδυ στα βόρεια, σε τμήματα της Μακεδονίας.

Ωστόσο, τις απογευματινές ώρες ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα πλησιάσει τη χώρα μας, προκαλώντας βροχοπτώσεις αρχικά στα νοτιοδυτικά, σε περιοχές δηλαδή της δυτικής Πελοποννήσου και στο Ιόνιο, και στη συνέχεια και στην υπόλοιπη δυτική Ελλάδα, μέχρι την Ήπειρο.

Οι βροχές το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, ενώ θα επεκταθούν αργά τη νύχτα και στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τη νύχτα στα αντίστοιχα ορεινά τμήματα της δυτικής Ελλάδας.

Η μέρα θα ξεκινήσει με έντονο κρύο το πρωί, αλλά το μεσημέρι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μια μικρή άνοδο. Μέχρι 12 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 15-16 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 17-18 βαθμούς οι μέγιστες στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5-6, θα ενισχυθούν όσο πλησιάζει το χαμηλό στα 7-8 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο 4-6 τοπικά στα βόρεια και 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αυξημένη συννεφιά και ασθενείς βροχές μικρής έκτασης κατά τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως στα βορειοδυτικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-15 βαθμούς Κελσίου, βορειοανατολικοί οι άνεμοι 4-6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και το βράδυ τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 5-11 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι στο Θερμαϊκό 3-5 μποφόρ.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top