ΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΣΜΟΣ

Βρυξέλλες: Οι ποινές που προβλέπονται για Καϊλή – Σπυράκη αν κριθούν ένοχες

Αναλύει ο δικηγόρος Ορέστης Ομράν.

kaili spiraki

Ο γνωστός δικηγόρος που εδρεύει στις Βρυξέλλες και ειδικεύεται στο τραπεζικό δίκαιο, Ορέστης Ομράν, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για τις πιθανές ποινές της Εύας Καϊλή και Μαρίας Σπυράκη στην περίπτωση που κριθούν ένοχες.

Για τη Μαρία Σπυράκη ο γνωστός δικηγόρος τόνισε πως «φαίνεται πως ελέγχεται για παρατυπίες, οι οποίες αφορούν τη διαχείριση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, συγκεκριμένα για ατασθαλίες στις δηλώσεις των εξόδων των βοηθών της και οι ποινές που προβλέπονται είναι χρηματικές και αν διαγνωσθεί ότι υπάρχει ζήτημα ποινικής διαχείρισης τότε μπορεί να ειδοποιηθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος θα κινηθεί με τις αντίστοιχες ποινικές διαδικασίες».

Για την υπόθεση της Εύας Καϊλή τόνισε πως «το ζήτημα είναι για ποινικά αδικήματα θα κατηγορηθεί. Οι ποινές που προβλέπει ο βελγικός Ποινικός Κώδικας για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση είναι από 6 μήνες μέχρι και 10 ετών». Όσο για το αν αποτελεί ελαφρυντικό πως ο σύντροφός της φέρεται να αναλαμβάνει την ευθύνη, δήλωσε πως «θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της δικογραφίας».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι και αν παίζει ρόλο στην απόφαση της δικαιοσύνης το γεγονός πως είναι μητέρα ενός ανήλικου ανέφερε ότι «οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό είναι πρώτον, η διαπίστωση ότι δεν συντρέχει λόγος ή πιθανότητα φυγής του και δεύτερον δεν συντρέχει η πιθανότητα βγαίνοντας από τη φυλακή και αναμένοντας την εκδίκαση της υποθέσεως του να καταστρέψει αποδεικτικό υλικό που θα οδηγήσει στην αθώωσή του». Μάλιστα σημείωσε πως το ότι η Εύα Καϊλή έχει ανήλικο τέκνο δεν βοηθάει από μόνο του.

You may also like

Comments are closed.