ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Χ. ΜΠΟΝΑΝΟΣ: “Δεν… πουλάω τον Νεκτάριο Φαρμάκη” – Ο Αντιπεριφερειάρχης έδωσε τέλος στα σενάρια για… Βουλή

Facebook
Twitter
του Αχιλλέα Ροδίτη | 

 

Με μια απλή φράση γεμάτη νόημα και… είδηση πολιτικού περιεχομένου, ο Χαράλαμπος Μπονάνος είναι φανερό ότι «έκοψε» τα σενάρια περί της πιθανότητας είτε να διεκδικήσει, είτε να αποδεχθεί μία θέση σε ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για την Αχαΐα, σε επόμενες εθνικές εκλογές.

Ήταν κάτι που επί καιρό συζητιέται και ακούγεται στα τοπικά πολιτικά πηγαδάκια. Ήταν σενάριο που κυοφορούνταν ακόμα και από την αρχή της εκλογής του στις τελευταίες Περιφερειακές εκλογές του 2019, λόγω του εντυπωσιακού αριθμού σταυρών που έλαβε (εκλέχτηκε πρώτος σε σταυρούς στην Αχαΐα με την παράταξη του Νεκτάριου Φαρμάκη).

Τα σενάρια αυτά «φούντωσαν» μετά την ανάληψη καθηκόντων ως Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας αλλά συνεχίστηκαν αυξητικά με αφορμή την ενεργή του παρουσία σε όλους τους τομείς και την ταυτόχρονη διαχείριση της πανδημίας, από τη μια, και της δρομολόγησης «βαλτωμένων» έργων και ζητημάτων του νομού, από την άλλη. Ο ίδιος δεν επιβεβαίωνε, αλλά δεν διέψευδε κιόλας.

Όμως στο πλαίσιο μιας… πιο «χαλαρής» συζήτησης – συνέντευξης που έδωσε στο lifestyle πατρινό περιοδικό «PATRASMAGAZINE» απάντησε χωρίς υπεκφυγές για το αν στοχεύει να πάει για υποψήφιος βουλευτής. Και εκεί με μια δήλωση σαφή και ξεκάθαρη φρόντισε να εξαλείψει τα περιθώρια συνέχισης τέτοιων συζητήσεων για το ενδεχόμενο καθόδου του στον βουλευτικό εκλογικό στίβο.

Το ερώτημα ήταν «τι απαντάτε σε φήμες ότι μετά το σημερινό πόστο δεν αποκλείεται να μεταπηδήσετε στη βουλή».

Και η κατάληξη της απάντησης του κ. Μπονάνου, ήταν αποστομωτική:

«Είμαι περήφανος που γνώρισα τον Φαρμάκη, θεωρώ ότι είναι ένα ξεχωριστό πολιτικό κεφάλαιο. Και πάνω απ’ όλα γνώρισα στην ζωή μου έναν άνθρωπο με ευαισθησίες και πολύ καλό πνεύμα. Άρα έχουμε μαζί να δώσουμε μάχες! Κι εγώ, ανθρώπους τέτοιας πολιτικής αξίας και ποιότητας δεν τους πουλάω…».

Με άλλα λόγια, φρόντισε αφού έπλεξε το εγκώμιο του νυν Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, να αποσαφηνίσει ότι δεν πρόκειται να τον εγκαταλείψει στην πορεία αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του, και μια ισχυρή πολιτική προσωπικότητα που μπορεί να δώσει πολλά στην περιοχή, και έναν αξιόλογο άνθρωπο τον οποίο ο ίδιος αδυνατεί να εγκαταλείψει μεταπηδώντας σε άλλο πολιτικό μετερίζι.

Είναι κάτι για το οποίο είχε ήδη προϊδεάσει στην προγενέστερη συνέντευξή του στην «Πολιτεία» πριν λίγες μέρες, αν και η συγκεκριμένη ήταν επικεντρωμένη στα της πανδημίας και των πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής. Ωστόσο είχε φροντίσει να μιλήσει για το έργο που… έρχεται και για την επιτυχία της παρούσας Π.Α. αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς ανοιχτό το πεδίο σκέψης για παραμονή του στον ίδιο τομέα.

Και αυτό το επανέλαβε πιο αναλυτικά στην πιο νέα συνέντευξή του, δίνοντας το στίγμα του για τα μελλοντικά σχέδιά του και «κλειδώνοντας» από τώρα την επαναληπτική παρουσία του στις επόμενες Περιφερειακές εκλογές, του 2023, λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν θεωρώ ότι η θέση αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας είναι υποδεέστερη από άλλη εκπροσώπηση».

Και ότι θα θεωρεί εαυτόν πετυχημένο εάν στο τέλος της θητείας του… δεν θα έχει προδώσει την «υπεραξία της κάλπης», δηλαδή, την εμπιστοσύνη των πολιτών. «Θα έχω πετύχει αν παραμείνω συνεπής στις αρχές μου, στον κώδικα αξιών μου και έχω κάνει έντιμη κι έντονη προσπάθεια να πάω την Αχαΐα ένα παραπάνω σκαλί από εκεί που την παρέλαβα.

Έχω την φιλοδοξία να πετύχω, να περπατάω στους δρόμους με περηφάνεια και να δείχνω με το δάχτυλο ότι ήμουνα μέλος μιας ομάδας που το έργο της είναι ορατό Η απολογία της επόμενης κάλπης θέλω να με βρει με μετρήσιμο έργο που θα καλυτερέψει την ζωή των συμπολιτών μας», υπογράμμισε με σαφές υπονοούμενο ότι το έργο του θέλει να γίνει το «εισιτήριό» του για μια επανεκλογή του στην ΠΔΕ.

 

ΔΕΙΤΕ την εν λόγω συνέντευξη του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου στο περιοδικό PATRΑSMAGAZINE (σε ηλεκτρονική μορφή και στο έντυπο):

https://online.fliphtml5.com/vtpod/poqx/?fbclid=IwAR1Nl7NFmWec4HzZcBBJvlYq0tC1sZigtJy51tFqaSiDfDkYBjqvicfoxW8#p=1

198623570 192512806083350 4279415882409303973 n

197654003 4023272064422940 507601621732478868 n

197890979 835729514019826 457517304500029120 n

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top