ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεφεύγει η κατάσταση στα κλαμπ – Ο ένας πάνω στον άλλον χωρίς πιστοποιητικά!

dancing party1
Ποιοι έλεγχοι και ποια πιστοποιητικά; Ούτε το ένα, ούτε τ’ άλλο, σε ορισμένα και συγκεκριμένα νυχτερινά μαγαζιά της πόλης, που κατά κύριο λόγο απευθύνονται σε νέες και νέους, όπου επικρατεί το αδιαχώρητο από θαμώνες που χορεύουν και διασκεδάζουν μέχρι πρωίας κολλημένος ο ένας πάνω στον άλλον!

Είναι το θέμα που συζητά… όλη η πόλη και που εξοργίζει την πλειοψηφία καταστηματαρχών Εστίασης που είναι συνεπείς, με όποιο κόστος. Σε μια περίοδο έξαρσης κρουσμάτων και θανάτων από Covid-19, με την Αχαΐα να φιγουράρει ανάμεσα στις πιο επικίνδυνες περιοχές.

Την περασμένη Τετάρτη, παραμονή 28ης Οκτωβρίου, σε κατάστημα δεν έπεφτε… καρφίτσα, στο πλαίσιο πάρτι λυκείου της Πάτρας όπου έδωσαν το «παρών» μαθητές κι άλλων σχολείων.

Πριν από δύο φύλλα η «Πολιτεία» έκανε το ρεπορτάζ για τον νεαρό που πήγε σε κατάστημα διασκέδασης με το πιστοποιητικό της… γιαγιάς του! Και τον άφησαν να μπει κανονικά, όπως και δεκάδες άλλους συνομηλίκους του οι οποίοι εισέρχονταν στο κλαμπ επιδεικνύοντας πιστοποιητικά άλλων προσώπων, ακόμα και μπαμπάδων τα αγόρια, και μανάδων τα κορίτσια. Όμως τώρα φαίνεται ότι… καταργήθηκε ακόμα κι αυτό! Στις εισόδους δεν ελέγχεται τίποτε! Δεν ελέγχει κανείς κανέναν!

ΕΥΛΟΓΗ ΑΠΟΡΙΑ

Και το κυριότερο; Οι πολίτες δεν βλέπουν ελέγχους από τις αρμόδιες διωκτικές αρχές. Η αστυνομία μοιάζει ανήξερη και εν τέλει άφαντη μπρος σε κάτι που λίγο πολύ ξέρουν όλοι ότι συμβαίνει. Γεγονός που κάνει πολλούς να απορούν για την όλη στάση και να αναρωτιούνται «γιατί η αστυνομία δεν κάνει ελέγχους» αλλά και «πώς είναι δυνατόν η αστυνομία να μην έχει… γνώση για κάτι που γνωρίζουν ακόμα και 17χρονα παιδιά που μπαινοβγαίνουν στα συγκεκριμένα μαγαζιά».

Χώρια που όλο αυτό παραπέμπει και σε καθημερινούς καυγάδες που λαμβάνουν χώρα στα σπίτια, με γονείς να προσπαθούν να πείσουν τα παιδιά τους για την επικινδυνότητα, όμως η συνέχιση του φαινόμενου σε συνδυασμό με την έλλειψη ελέγχων, τα έχει πείσει πως… «δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας…» (έτσι νομίζουν).

ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Άλλη επίσης διάσταση, αφορά στον εκνευρισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των επαγγελματιών της τοπικής Εστίασης που κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους τηρώντας πιστά τους υγειονομικούς κανόνες, έστω κι αν τελικά, χάνουν στο… ταμείο.

Εξοργίζονται επειδή βλέπουν συναδέλφους τους να βρίσκονται στο απυρόβλητο ενόσω παρακάμπτουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα κάτω απ’ τη μύτη των αρχών. Πάντως ο ταμίας της ΣΚΕΑΝΑ, Γιώργος Κολλιόπουλος, σχολιάζει στην «Πολιτεία»:

«Σίγουρα ο ΣΚΕΑΝΑ δεν είναι ούτε αστυνομία, ούτε εφορία, ούτε επιθεώρηση εργασίας, ούτε τρόικα. Σε όλα τα επαγγέλματα πάντα υπάρχει μια μερίδα παραβατικών. Σίγουρα γνωρίζουμε, αλλά δε θα γίνουμε καταδότες. Δεν είναι αυτή η δουλειά μας, ούτε έγκειται στην ηθική μας. Κάποιοι επιχειρηματίες παίρνουν το ρίσκο. Δεν θα πούμε σε κανέναν πώς  θα δουλέψει το μαγαζί του. Αλλά σίγουρα είναι ένα παράπονο της απόλυτης πλειοψηφίας των συναδέλφων, που είναι συνεπείς και ακολουθούν κατά γράμμα τους κανόνες».

του Αχιλλέα Ροδίτη

You may also like

Comments are closed.