ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά ο εμβολιασμός στις Δομές Φιλοξενίας

domes filoxenias 1
Στις αρχές Μαΐου αναμένεται να εμβολιαστούν οι διαμένοντες στις δομές φιλοξενίας, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ακόμη, εξήγησε ότι οι δομές φιλοξενίας δεν αντιμετωπίζουν «θέμα νοσηρότητας ή εξάπλωσης του κορωνοϊού», γι’ αυτό υπάλληλοι και διαμένοντες θα εμβολιαστούν «με τη σειρά τους, βάσει ηλικίας, όπως και ο γενικός πληθυσμός».

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νότης Μηταράκης είπε ότι μέχρι τώρα οι εμβολιασμοί γίνονται στα εμβολιαστικά κέντρα «καθώς ο αριθμός των ατόμων που με βάση το πρόγραμμα είχαν το δικαίωμα να εμβολιαστούν, είναι ακόμα μικρός», ενώ «η πλειονότητα των διαμενόντων στις δομές, είναι άτομα νεαρής ή μέσης ηλικίας».

Λίγο πριν την επίσκεψη της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, σε Σάμο, Λέσβο και Αθήνα, ο υπουργός Μετανάστευσης επαναλαμβάνει ότι για τις νέες κλειστές δομές σε Λέσβο και Χίο, αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους.

Σχετικά με το υπό διαπραγμάτευση ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου ζητάει, από κοινού με τις άλλες χώρες της ομάδας MED 5, την έγκριση «μιας τολμηρής μεταρρύθμισης», που θα προβλέπει «ταχύτερες διαδικασίες και ασφαλείς δομές φιλοξενίας προς όφελος όλων».

You may also like

Comments are closed.