ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά “πλαφόν” σε μία σειρά ειδών και στα super market

souper market 1

Σε επέκταση του προληπτικού πλαφόν διάθεσης σπορέλαιων και αλεύρων και στα φυσικά καταστήματα της προχωρά από σήμερα μία απ’ τις κορυφαίες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας καθώς τις τελευταίες μέρες εκδηλώνεται τεράστια πίεση απ’ την μεγάλη ζήτηση που υπάρχει.

«Ροή προϊόντων υπάρχει, αποθέματα υπάρχουν. Δυστυχώς αρχίζει να εμφανίζεται ένα κύμα πανικού, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε για να μην υπάρξουν αργότερα προβλήματα», σημείωνε στο protothema.gr στέλεχος της αλυσίδας. Στο πλαίσιο αυτό από σήμερα οι πελάτες της συγκεκριμένης αλυσίδας σούπερ μάρκετ δεν θα μπορούν να αγοράζουν πάνω από τρεις συσκευασίες 1 ή 2 λίτρων και πάνω από δύο συσκευασίες των 5 λίτρων ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο. Επίσης έθεσε ως ανώτερο όριο την πώληση τριών συσκευασιών για τα άλευρα όλων των τύπων.

Ανάλογες αποφάσεις αναμένονται και απ’ τις υπόλοιπες μεγάλες αλυσίδες του οργανωμένου λιανεμπορίου που έως σήμερα είχαν θέσει περιορισμό κυρίως στις αγορές μέσω διαδικτύου.

Σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τον κόσμο ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης χθες απ’ το βήμα της Βουλής τόνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα επάρκειας προϊόντων.

Προκειμένου δε να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος και αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας εισήγαγε –και τελικά υπερψηφίστηκε – τροπολογία σύμφωνα με την οποία επιβάλλεται σε όλες τις εταιρείες της εφοδιαστικής αλυσίδας η υποχρέωση να γνωστοποιούν και να επικαιροποιούν στη σχετική ψηφιακή πλατφόρμα του υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων τα αποθέματα τους σε:
πρώτες ύλες για την παραγωγή λιπασμάτων, λιπάσματα, ζωοτροφές, ωμά δημητριακά παντός είδους και ιδίως σιτάρι ή σιμιγδάλι, κριθάρι, βρώμη, καλαμπόκι, εδώδιμο φαγόπυρο, άλευρα και ιδίως αλεύρια σιταριού ή σιμιγδαλιού και αλεύρια δημητριακών ηλίανθο, και φυτικά έλαια εκτός από το ελαιόλαδο και ιδίως ηλιέλαιο, φοινικέλαιο και αραβοσιτέλαιο.

You may also like

Comments are closed.

221203143152 kontaxis dikigoros kivotos ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Επίθεση σε κυβέρνηση και Ιερώνυμο από τους δικηγόρους του π. Αντωνίου – «Πέταξαν, παράνομα, στον δρόμο την οικογένεια του»

Την απομάκρυνση του πατρός Αντωνίου από όλες τις δομές της «Κιβωτού», σχολίασε ο ένας εκ των συνήγορών του, Θρασύβουλος ...