ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ξεκίνησαν χθες οι συναλλαγές στη «νέα» Δ.Ο.Υ. Πατρών

Facebook
Twitter
Ομαλά όσον αφορά στην εξυπηρέτηση των συναλλαγών ξεκίνησε η λειτουργία της Εφορίας Πατρών με τις συστεγαζόμενες πλέον Α΄και Γ΄Δ.Ο.Υ. να λειτουργούν από χθες στο κτίριο της νέας εθνικής οδού, λίγο πριν την είσοδο της πόλης.

Η υπηρεσία με τους 150 υπαλλήλους μετά την συγχώνευση, έκανε χθες πρεμιέρα και σύμφωνα με εκτιμήσεις όλα κύλησαν ομαλά.

Το προσωπικό που μετακινήθηκε από την Ακτή Δυμαίων ήταν στη θέση του και από την πρώτη ημέρα λειτουργίας η νέα υπηρεσία ξεκίνησε να εξυπηρετεί το σύνολο των πολιτών που έσπευσαν μαζικά χθες για τις υποθέσεις τους καθώς, για αρκετά 24ωρα και για τις ανάγκες της συγχώνευσης, οι δύο υπηρεσίες ήταν κλειστές.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, με αφορμή τον Covid και την ολοκλήρωση του ψηφιακού μετασχηματισμού, η πλειοψηφία των συναλλαγών με τις εφορίες γίνεται ηλεκτρονικά.

Ακόμη και όσοι σπεύδουν να εξυπηρετηθούν στα γραφεία, συνήθως έχουν υποβάλει κάποιο αίτημα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης και σπεύδουν μέσω της φυσικής τους παρουσίας να λύσουν μόνο κάποια ζητήματα που δεν δύνανται να αντιμετωπιστούν εξ αποστάσεως.

Η πλειοψηφία των συναλλασσόμενων στην ενιαία Δ.Ο.Υ. Πατρών χθες ήταν λογιστές που και αυτοί καλούνται να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι η Εφορία στη Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών εξυπηρετεί πλέον ολόκληρη την Αχαΐα με εξαίρεση Αίγιο, Ακράτα και Καλάβρυτα.

Σύμφωνα με το οργανόγραμμα της ΑΑΔΕ, η νέα Εφορία Α’ Τάξης Πατρών διαθέτει τρία ελεγκτικά τμήματα τα οποία επικεντρώνονται σε ελέγχους και διασταυρώσεις στοιχείων από δηλώσεις και υποθέσεις που κατατίθενται κυρίως ηλεκτρονικά.

Το επόμενο διάστημα η υπηρεσία θα αναλάβει και το βάρος των ελέγχων ενόψει καλοκαιριού με την συγκρότηση των κλιμακίων για τις επιτόπιες επιχειρήσεις και εξωτερικές εξορμήσεις, όπως προβλέπει το Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ ειδικά για το 2022.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top