ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησαν εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στην οδό Κανελλοπούλου της Πάτρας – ΦΩΤΟ

20220112 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ 1
Σημαντικές τεχνικές παρεμβάσεις που βελτιώνουν τις συνθήκες κυκλοφορίας ξεκίνησαν στην οδό Κανελλοπούλου της Πάτρας. Για τον προγραμματισμό των εργασιών και την εξέλιξή τους ενημερώθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, σήμερα Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, που επισκέφθηκε την περιοχή συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Θανάση Μαυρομμάτη και τον Εκτελεστικό γραμματέα της ΠΔΕ, Γιώργο Σύρμο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, από τον ισόπεδο σηματοδοτούμενο κόμβο με τη ΝΕΟ Αθηνών – Πατρών έως την περιοχή του έλους της Αγυιάς εκτελούνται εργασίες για την ανακατασκευή της οδού προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες κυκλοφορίας σε έναν δρόμο που δέχεται αυξημένο κυκλοφοριακό φορτίο, καθώς συνδέει της ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών με την παραλιακή οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, ενώ γειτνιάζει με κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται ευρέως και από πεζούς.

Ωστόσο, βασική τροποποίηση της οδού είναι η κατασκευή κεντρικής νησίδας, πλάτους 2 μ. με πλάκες πεζοδρομίου, διατηρώντας το κάθε ρεύμα κυκλοφορίας με δύο λωρίδες. Επιπλέον στην διασταύρωση με την οδό Αυστραλίας θα γίνει διαπλάτυνση της Κανελλοπούλου προς νότο, παρέμβαση που κρίνεται ως απαραίτητη έπειτα από την κατάργηση της πεζογέφυρας. Στο τμήμα της διαπλάτυνσης θα γίνουν και μετατοπίσεις των υφιστάμενων ιστών οδοφωτισμού καθώς και των φρεατίων υδροσυλλογής.

20220112 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ 2

Η συνολική διαμόρφωση της περιοχή θα διευκολύνει την κυκλοφορία των πεζών και θα αναβαθμίσει την ασφάλεια της διερχόμενης κυκλοφορίας.

Σημειώνεται τέλος, ότι τα πεζοδρόμια της οδού Αυστραλίας έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα κι έχουν προστεθεί ράμπες ΑμΕΑ στα σημεία των διαβάσεων πεζών.

«Στο πλαίσιο του συνολικού και μεγάλου έργου συντήρησης και αποκατάστασης των εισόδων και εξόδων των μεγάλων πόλεων της Δυτικής Ελλάδας, υλοποιείται και το έργο αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας στην οδό Κανελλοπούλου, με βάση τις βέλτιστες λύσεις που προέκυψαν, βάσει της μελέτης που προηγήθηκε. Όλοι γνωρίζουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει ο συγκεκριμένος οδικός άξονας που συνδέει την εθνική οδό με την παραλιακή οδό της Ηρώων Πολυτεχνείου και γι’ αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία η αύξηση του επιπέδου ασφάλειας των εποχούμενων αλλά και των πεζών συμπολιτών μας. Όπως έχει μεγάλη σημασία επίσης, η Πάτρα να διαθέτει λειτουργικές και όμορφες εισόδους και εξόδους» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης.

20220112 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ 3

You may also like

eforia dilwseis art ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εφορία – Συμψηφισμός: Παγίδες ακόμη και για όσους δεν έχουν ληξιπρόθεσμες, αλλά ενήμερες οφειλές

Οι συμψηφισμοί φορολογικών οφειλών και φορολογικών απαιτήσεων των φορολογουμένων είναι ιδιαίτερα σημαντικοί και στις περισσότερες περιπτώσεις ουσιώδεις, καθώς διευκολύνουν ...

Comments are closed.