ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε από την Τριών Ναυάρχων η ανάπλαση των ιστορικών κλιμακίων του κέντρου της Πάτρας

1666601916979
Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, έργο πνοής για την πόλη και τον λαό της, είναι ένα από τα σημαντικά έργα που δρομολόγησε και προχωρά η Δημοτική Αρχή και περιλαμβάνει και την ανακατασκευή των ιστορικών κλιμάκων (σκάλες) του κέντρου της Πάτρας, συνολικού προϋπολογισμού 265.000 ευρώ, με ανάδοχο την Εργοδυναμική Πατρών.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Πατρέων με δελτίο τύπου “Το έργο ξεκίνησε σήμερα το πρωί, από τις σκάλες της Τριών Ναυάρχων και θα συνεχιστεί και στις υπόλοιπες ιστορικές σκάλες της πόλης: Αγίου Νικολάου, Γεροκωστοπούλου και Πατρέως.

Με την ανακατασκευή τους οι σκάλες, θα δοθούν λειτουργικές και ασφαλείς για χρήση στους δημότες εξυπηρετώντας την σύνδεση της Άνω με την Κάτω Πόλη της Πάτρας.

Στόχος του έργου, είναι επίσης, η ανάδειξη, προβολή και ένταξη των κλιμάκων στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Οι κλίμακες του Ιστορικού Κέντρου αποτελούν τοπόσημα της πόλης και έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία από το Υπουργείο Πολιτισμού, αποτελούν στοιχεία δημιουργίας του πολεοδομικού ιστού της πόλης και μαρτυρίες της ιστορικής εξέλιξης της Πάτρας. Χρησιμοποιούνται και ως χώροι πολιτιστικών δρώμενων και σημεία συνάντησης πολυπληθών ομάδων και σημείο αναφοράς των κατοίκων της περιοχής.

Η υλοποίηση του έργου αυτού, θα συμβάλει επίσης, στην τόνωση της κοινωνικότητας στην περιοχή και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας,

στην προστασία, ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς, στην  αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη μας και την ανάδειξη σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος,

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό ταμείο Περιφερειακής   Ανάπτυξης   (ΕΤΠΑ),   επιχειρησιακό   πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα» 2014 – 2020 και εντάσσεται στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ)”.

 

You may also like

italia exafanisi ΠΟΛΙΤΕΙΑ

«Ήρθε η στιγμή να βάλω τη λέξη τέλος», είχε γράψει στο γράμμα του – Όλα αυτά τα χρόνια η γυναίκα του συνέχισε να τον ψάχνει – Bρέθηκε στην Πάτρα από τηλεοπτική εκπομπή

Τηλεοπτική εκπομπή της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, η οποία ασχολείται με υποθέσεις ανθρώπων που έχουν ...

Comments are closed.