ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ξεμένουν από PCR τεστ – Τεράστια η ζήτηση στην Πάτρα

reagents l 1024x683 1
Η προσέλευση στα νοσοκομεία είναι αυξημένη τις τελευταίες ημέρες,   ενώ πολύς κόσμος προσέρχεται ακόμα και για ένα rapid ή PCR τεστ στα Νοσοκομεία.

Και χθες παρατηρήθηκε αυξημένη προσέλευση ατόμων για ένα τεστ τόσο στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, όσο στα διαγνωστικά κέντρα και στα φαρμακεία της περιοχής μας.

Μάλιστα, σε μερικά διαγνωστικά κέντρα στην Πάτρα αλλά και σε ορισμένα φαρμακεία παρατηρήθηκε έλλειψη στα PCR τεστ.

«Η ζήτηση που έχει προκληθεί είναι μεγάλη το τελευταίο διάστημα και όντως υπάρχουν ελλείψεις στα PCR, όχι όμως σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα της πόλης. Ωστόσο, αν ψάξει κανείς υπάρχουν διαγνωστικά εργαστήρια στον ιδιωτικό τομέα που πραγματοποιούν PCR και βγάζουν αποτελέσματα αυθημερόν καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες. Επ’ ουδενί δεν έχουμε καθολικές ελλείψεις σε PCR test, αλλά υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης», αναφέρει   η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου.

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να μην απασχολούν το ήδη επιβαρυμένο προσωπικό των νοσοκομείων για την λήψη ενός rapid test, με αφορμή την αυξημένη προσέλευση που παρατηρήθηκε ιδίως στον «Άγιο Ανδρέα» τις τελευταίες ημέρες.

Η κα Μαστοράκου εφιστά προσοχή στους πολίτες να κάνουν το rapid test το διάστημα από την 3η έως την 5η ημέρα της επαφής με το θετικό κρούσμα, εκτός κι αν εμφανίσουν συμπτώματα.

You may also like

Comments are closed.