ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Σε απόγνωση οι ξενοδόχοι της Αχαΐας | Τους “φέσωσε” ο Κοινωνικός Τουρισμός – Ούτε σεντς από πέρυσι!

Facebook
Twitter

του Αχιλλέα Ροδίτη

 

Σαν να μην έφθαναν όλα τ’ άλλα, οι ξενοδόχοι της Αχαΐας «γονατίζουν» και εξαιτίας του κράτους που δυστυχώς αποδεικνύεται ο μεγαλύτερος κακοπληρωτής, όσον αφορά το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού. Και αυτό, διότι, όπως δηλώνουν οι επαγγελματίες του κλάδου, από τις διανυκτερεύσεις του προγράμματος την περυσινή χρονιά, οι επιχειρήσεις τους δεν έχουν εισπράξει – ακόμα – ούτε ένα σεντ του ευρώ!

 

2ο Θέμα Κοινωνικός Τουρισμός 1

 

 

Παρότι όμως καλούνται να καταβάλλουν χωρίς καθυστερήσεις τις δικές τους υποχρεώσεις προς το ελληνικό δημόσιο, χωρίς καν προσπάθεια μερικού συμψηφισμού, έστω. Το πρόβλημα επιβεβαίωσε στην «Πολιτεία» και ο Ηλίας Μεντζελόπουλος τονίζοντας ότι είναι ένα ακόμα «αγκάθι» που έρχεται να προστεθεί στην δραστική μείωση επισκεπτών λόγω της οικονομικής κρίσης και του πολέμου.

Είναι χρήματα στα οποία πόνταραν οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, ειδικά εκείνων που δουλεύουν κυρίως τη θερινή περίοδο, στις τουριστικές περιοχές της Αχαΐας, όπως προς την Αιγιάλεια αλλά και την Δυτική Αχαΐα, αντίστοιχα. Σε επικοινωνία της εφημερίδας με ξενοδόχους από την περιοχή της Κ. Αχαΐας, της Λακκόπετρας και της Καλόγριας, όχι μόνο επιβεβαιώνεται το πρόβλημα, αλλά μάλιστα περιγράφεται ως το μέγιστο εμπόδιο που έχει καθηλώσει σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και την ίδια την προετοιμασία των επιχειρήσεων εν όψει της φετινής καλοκαιρινής περιόδου.

30

Κι αυτό, διότι οι ξενοδόχοι χρειάζονταν αυτά τα χρήματα ως οικονομικό απόθεμα που θα τους επέτρεπε να επενδύσουν σε ανακαινίσεις, αποκατάσταση ζημιών και ανανέωση επίπλων, αλλά ακόμα και στο να κάνουν διαφημιστική καμπάνια στο εξωτερικό για να προσελκύσουν όσους περισσότερους επισκέπτες μπορούν. «Κάποιοι δεν θα καταφέρουν ούτε καν να ανοίξουν φέτος», δηλώνει στην εφημερίδα ιδιοκτήτης ξενοδοχειακού καταλύματος που όμως δεν επιθυμεί να δημοσιοποιηθεί το όνομα του, δίνοντας εκτός των άλλων την διάσταση των αλυσιδωτών συνεπειών μέσω της απώλειας θέσεων εργασίας.

«Σκεφθείτε πόσα άτομα ξεκινούσαν να προσλαμβάνουν από τώρα ορισμένα ξενοδοχεία για να είναι έτοιμα. Και τώρα αδυνατούν να το κάνουν γιατί δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις του κοινωνικού τουρισμού από πέρυσι», τονίζει.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top