Ξέσπασμα οργής και θρήνος – Σήμερα η κηδεία της 11χρονης

Facebook
Twitter
927961c8-0123-4182-b1c2-ccee0b6e7acb

Σε δύο σημεία του Πύργου εκτυλίχθηκαν συγκλονιστικές στιγμές, σχεδόν την ίδια ώρα, χθες το πρωί. Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο ο 37χρονος δολοφόνος της μικρής Βασούλας δεν είχε καμία πρόσβαση στην Εισαγγελία. Συγγενείς της 11χρονης τον περίμεναν και στις τρεις πόρτες του Μεγάρου και όταν τελικά έφθασε του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές, σχίζοντάς του μάλιστα και την μπλούζα.

Την ίδια ώρα, στη Μυρτιά Πύργου μέσα στο σπίτι της οικογένειας που έχασε την 11χρονη καθόταν μαζί με άλλους συγγενείς καθόταν η 21χρονη Έφη. Ήταν το κορίτσι που εφτά χρόνια πριν, είχε βιάσει ο ίδιος δράστης.

Λίγο αργότερα, στο Δικαστικό Μέγαρο υπάλληλος του γραφείου τελετών κολλούσε το αγγελτήριο του θανάτου και της κηδείας της 11χρονης. Θα την αποχαιρετίσουν σήμερα στις 6 το απόγευμα. Λίγα μέτρα πιο πέρα από το κέντρο του Πύργου, κλεισμένοι σε ένα ξενοδοχείο οι γονείς της Βασούλας. Τους πήγαν εκεί, για να καταθέσουν και πιθανόν να μην είναι παρόντες σε όλο αυτό το σκηνικό με πρωταγωνιστή τον αδίστακτο δολοφόνο του παιδιού τους.

«ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ

ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ»

εικόνα Viber 2024 06 11 18 55 05 936

Η χαροκαμένη μάνα, Ιουλία Σπηλιόπουλου μίλησε στην «ΓΝΩΜΗ»: «Θέλω να τον κοιτάξω στα μάτια και να του πω γιατί σκότωσε το τσουπί μου. Η Βασούλα του έπλυνε το αμάξι μπροστά στο σπίτι μου και αμέσως μετά, τη χάσαμε από τα μάτια μας. Κάτι του είπε του παιδιού, το παρέσυρε και μπήκε στο αμάξι. Εγώ με τη Βάσω μου του βαπτίσαμε το αγοράκι κι αυτός τη σκότωσε με τέτοιο τρόπο».

Ακριβώς δίπλα ο πατέρας της Βάσως, ο Χρήστος δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όση ώρα μιλούσε στη ΓΝΩΜΗ». Με αναφιλητά κατηγορούσε τον ξάδελφο της γυναίκας του και κουμπάρου του, για το έγκλημα που δεν χωράει ανθρώπινος νους.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Ο Εισαγγελέας αναγκάστηκε να μεταβεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηλείας για να απαγγείλει τις βαριές κατηγορίες σε βάρος του φονιά. Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με δόλο, απόπειρα βιασμού ανηλίκου, αρπαγή ανηλίκου, οπλοχρησία και οπλοκατοχή. Ο 37χρονος έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή (14/6) στον Ανακριτή, αλλά κανείς δικηγόρος του Πύργου δεν δέχθηκε να τον εκπροσωπήσει. Έτσι, οι δικαστικές αρχές θα προβούν στον διορισμό συνηγόρου υπεράσπισης.

Χθες διενεργήθηκε η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της 11χρονης και από την  επιβεβαιώνοντας παράλληλα την κυνική ομολογία του, πως την σκότωσε χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι και έπειτα την παράτησε. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το ανήλικο θύμα φέρει τραύματα από το αιχμηρό αντικείμενο σε ζωτικά όργανα που την οδήγησαν στον θάνατο. Τα θανατηφόρα πλήγματα από κατσαβίδι το ένα καρδιά και το άλλο στην πλήγμα. Την ίδια ώρα δεν φαίνεται να υπάρχουν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, αν και ο ίδιος παραδέχτηκε ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει, ωστόσο το κορίτσι αντέδρασε, αντιστάθηκε και τον απείλησε ότι θα μιλήσει στους γονείς της.

εικόνα Viber 2024 06 11 15 54 03 887

ΚΥΝΙΚΗ Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος περιέγραψε κυνικά στις αστυνομικές αρχές πώς προσπάθησε να βιάσει το 11χρονο παιδί και όταν εκείνο αντέδρασε και προσπάθησε να ξεφύγει από τα χέρια του δεν δίστασε να αρπάξει ένα κατσαβίδι και να της καταφέρει απανωτά χτυπήματα μέχρι να δει το παιδί να καταρρέει νεκρό. Ισχυρίστηκε ότι δε θυμάται που πέταξε το κατσαβίδι, ενώ είπε στους αστυνομικούς της ασφαλείας Πύργου το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να κλείσει το στόμα του παιδιού για να μην αποκαλύψει σε κανέναν την φρίκη που λίγο νωρίτερα προσπάθησε να κάνει στο 11χρονο κορίτσι.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον δράστη ξεκίνησε όταν οι αρχές εντόπισαν βίντεο που δείχνουν το παιδί να μπαίνει στο αυτοκίνητό του ενώ πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει από η αποκάλυψη – ότι αν και είχε καταδικαστεί για βιασμό ανηλίκου δεν είχε πάει φυλακή ούτε μία ημέρα και κυκλοφορούσε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Το 14χρονο τότε κορίτσι για το βιασμό του οποίου είχε καταδικαστεί ήταν πρώτη ξαδέλφη του πατέρα της 11χρονης, η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει πως ο βιαστής της, επιχείρησε να επαναλάβει την αρρωστημένη πράξη του και δεν δίστασε να στέρησε την ζωή της Βασούλας.

ΕΛ.ΑΣ.: «ΤΗΝ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΕ ΧΩΡΑΦΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΡΕΥΣΗ»

Συγκλονίζουν τα στοιχεία της Αστυνομίας για τις κινήσεις του 37χρονου, από την στιγμή της αρπαγής της ανήλικης, τον τρόπο που της αφαίρεσε τη ζωή και το πώς έκρυψε τη σορό της, αλλά και πως έφθασαν στην σύλληψή του. «Τα ξημερώματα της 10-6-2024 δηλώθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, η εξαφάνιση της 11χρονης από την περιοχή της Μυρτιάς Ηλείας, όπου είχε θεαθεί τελευταία φορά στις 09-06-2024 το βράδυ. Άμεσα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου με τη συνδρομή  της ΟΠΚΕ Πύργου, ξεκίνησαν έρευνες για την ανεύρεση της ανήλικης,  με αποτέλεσμα τη συλλογή υλικού από το οποίο διακριβώθηκε η εμπλοκή στην υπόθεση του κατηγορούμενου, ο οποίος εντοπίστηκε άμεσα και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου. Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος στις 09-06-2024, το βράδυ, στη Μυρτιά Ηλείας, παρέλαβε με αυτοκίνητο την 11χρονη και την μετέφερε σε αγροτική περιοχή στο Καταράχι Ηλείας, για να συνευρεθεί μαζί της. Όταν η 11χρονη αρνήθηκε στον κατηγορούμενο τη συνεύρεση, ο τελευταίος, έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση την έριξε στο έδαφος και την έπληξε, με αντικείμενο, πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στο λαιμό της, με αποτέλεσμα την ανθρωποκτονία της ανήλικης. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος έσυρε για απόσταση περίπου 45 μέτρων τη σωρό της 11χρονης και την έκρυψε δίπλα σε αποστραγγιστικό αυλάκι, σκεπάζοντάς την με ξερά χόρτα. Από τον έλεγχο των στοιχείων του συλληφθέντα, προέκυψε ότι έχει  απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υπόθεση βιασμού και αποπλάνησης παιδιού στην ίδια περιοχή (Μυρτιά Ηλείας)» ανέφερε η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Xωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία είχε αφεθεί ελεύθερος, παρά την καταδίκη του σε 9 χρόνια κάθειρξη για βιασμό, ο δολοφόνος της 11χρονης στην Ηλεία. Υπενθυμίζεται ότι η καταδίκη του είχε γίνει από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου το 2020 για βιασμό 14χρονης ανήλικης, όπως έγραψε χθες η «Γ».

Το δικαστήριο, όπως προκύπτει από την απόφαση, την οποία ζήτησε άμεσα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία έδωσε αναστολή στην έκτιση της ποινής του μέχρι να δικαστεί στο Εφετείο. Με άλλα λόγια τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Ήδη, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον βιαστή. Σημειώνεται ότι και οι τρεις δικαστές είναι γυναίκες, όπως και η εισαγγελέας της δίκης. Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το Μεικτό Ορκωτό Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Ο άνδρας ζούσε στον νομό Ηλείας και του είχε απαγορευτεί να πλησιάζει το θύμα. Η δίκη προσδιορίστηκε σε δεύτερο βαθμό για το 2022, αλλά αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο του 2025.

Είπε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κ. Δημογλίδου

«Δεν φυλακίστηκε ποτέ»

«Είχε δικαστεί το 2020 στη Ζάκυνθο όμως ήταν ελεύθερος γιατί τότε του έδινε ο νόμος το δικαίωμα με περιοριστικούς όρους. Δεν φυλακίστηκε ποτέ, ούτε εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό η απόφαση του δικαστηρίου» είπε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου σε χθεσινές δηλώσεις της, σημειώνοντας εμφατικά ότι «αν δικαζόταν σήμερα, θα βρισκόταν στην φυλακή σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα».

«Συνέχιζε και έδινε το «παρών» είπε, αναφερόμενη στο γεγονός ότι έπρεπε να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα και σημείωσε ότι ο ίδιος δεν έχει απαντήσει ποιο ήταν το κίνητρό του. «Φαίνεται ότι το παιδί εισέρχεται στο όχημα με τη θέλησή του καθώς πρόκειται για ένα άτομο της εμπιστοσύνης του» τόνισε η ίδια.

Κ. Κρεμμύδας:

«Καμία ποινή δεν μπορεί

να φέρει πίσω το αγγελούδι»

Παράσταση πολιτικής αγωγής εκ μέρους της οικογένειας της 11χρονης δήλωσε ο δικηγόρος Πατρών Κωνσταντίνος Κρεμμύδας, ο οποίος σε δηλώσεις του στην «Γ» ανέφερε πως «καμία ποινή δεν μπορεί να φέρει πίσω το αγγελούδι και καμία ποινή δεν μπορεί να αντισταθμίσει ένα τέτοιο έγκλημα». Τόνισε, επίσης, πως η άτυχη Βασούλα ήταν ένα παιδί που είχε επίβλεψη από τους γονείς της και πως αναζητήθηκε άμεσα μόλις χάθηκαν τα ίχνη της.

Χαρακτήρισε αδιανόητο το έγκλημα που διέπραξε ο κατηγορούμενος, αναμένει η πλευρά της οικογένειας της 11χρονης τι θα πει στην απολογία του, όπως επίσης και τον έλεγχο της νομιμότητας και την ορθότητα της απόφασης του δικαστηρίου από τον Άρειο Πάγο. Ωστόσο, εξέφρασε τον προβληματισμό του λέγοντας «τι γίνεται όταν αυτός ο άνθρωπος εκτίσει την ποινή του. Δεν θα πρέπει να υπάρχει έλεγχο και επιτήρηση των «ανθρώπων» αυτών, που προβαίνουν σε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις; Διότι όταν λήξει η ποινή τους δεν υπάρχει πλαίσιο για να ελεγχθούν αυτοί οι άνθρωποι;».

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top