ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δείτε πόσο αύξησε τη δύναμη της η Χριστίνα Αλεξοπούλου | Αλλά και ποιοι είναι αυτοί οι δύο στο… πλευρό της

αλεξοπουλου 1

 

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Το ότι η Χριστίνα Αλεξοπούλου εξελέγη 1η βουλευτής στην Αχαΐα με 25.569 ψήφους, είναι γνωστό και συζητείται ακόμα μεταξύ ακόμα και πολιτικών της αντιπάλων.

Όπως επίσης και το ότι ο αριθμός των σταυρών που συγκέντρωσε ήταν μεγαλύτερος ακόμα και απ’ όσες ψήφους πήρε όλο μαζί το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. στην Αχαΐα. 25.569 εκείνη, 22.223 ψήφους το ΠΑΣΟΚ.

Επί της ουσίας, η κα Αλεξοπούλου αύξησε την εκλογική της δύναμη σε μια τετραετία, κατά… 13.948 ψήφους εμπιστοσύνης στο πρόσωπο της, για να βρεθεί από τους 11.621 σταυρούς που είχε λάβει στις εκλογές του 2019 καταλαμβάνοντας την 4η έδρα, στην 1η θέση με το νούμερο ψήφων της να υπερβαίνει τις 25,5 χιλιάδες.

Στην ακρίβεια, η ίδια κέρδισε την εμπιστοσύνη από επιπλέον 13.948 συμπολίτες οι οποίοι επιβράβευσαν την στάση της, την πολιτική που άσκησε και την εκπροσώπηση του νομού.

Αυτό που δεν έχει συζητηθεί μέχρι σήμερα όσο εμφατικά θα έπρεπε, και έχει αξία να καταγραφεί, είναι ότι είναι η μόνη πολιτικός στον νομό Αχαΐας που πέτυχε άνοδο των ποσοστών της, κατά… 120%! Ίσως μάλιστα να μην έχει ξανα-υπάρξει γενικότερα μια αντίστοιχη αύξηση σταυρών υποψηφίου σε τέτοιο επίπεδο.

Κι όλα αυτά σε μια περίοδο δύσκολη, με ακρίβεια και προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, που όμως δεν εμπόδισαν την ανανέωση της εμπιστοσύνης αλλά και το «αυγάτισμα» των ψηφοφόρων που «αποταμίευσαν» τις ελπίδες τους στη συγκεκριμένη γυναίκα πολιτικό.

Σαφώς και αυτό που συζητιέται στα κομματικά «πηγαδάκια», της «γαλάζιας» πλευράς αλλά και άλλων, είναι ότι στην επόμενη κυβέρνηση η υπουργοποίηση της ικανότητας Χριστίνας, θεωρείται αναγκαία, αν όχι βέβαιη και εξασφαλισμένη.

αλεξοπουλου 1

Όσο για το ποιοι είναι οι δύο κύριοι που στέκονται στο πλευρό της στην παραπάνω φωτογραφία; Δύο από τους πολύ στενούς συνεργάτες της. Και οι δύο πολύ έμπειροι στην πολιτική αλλά και πολύ αφοσιωμένη στον αγώνα και την πολιτική παρουσία της Χριστίνας Αλεξοπούλου. Ο λόγος, για τον κ. Νώντα Τριβίλο (αριστερά) και τον πριν λίγο καιρό αφιχθέντα από τις ΗΠΑ κ. Δημήτρη Τερζή (δεξιά).

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ:

16 1 e1686316115427

 

You may also like

Comments are closed.