ΑΠΟΨΕΙΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η συνάντηση με Χρ. Σταϊκούρα και η άποψη ότι “είναι ο πιο επιτυχημένος υπουργός Οικονομικών”

IMG 4676

Σε πρόσφατη ανάρτηση του στο twitter ο Πρόεδρος ΕΦΕΠΑΕ και του Επιμελητηρίου Αχαϊας, Πλάτωνος Μαρλαφέκας  δημοσίευσε φωτογραφία από συνάντηση του με τον υπ. Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, γράφοντας ότι κατά την άποψη του πρόκειται για τον πιο επιτυχημένο υπουργό οικονομικών.

Αναλύοντας και τεκμηριώνοντας αυτή του την άποψη στην εφημερίδα Αχαϊκή Πολιτεία, ο κ. Μαρλαφέκας εξήγησε:

“Χωρίς να παραγνωρίζω την σπουδαία προσφορά πολλών Υπουργών οι οποίοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πρωτόγνωρες καταστάσεις που προέκυψαν αμέσως μετά την μεγάλης διάρκειας οικονομική κρίση, αναφέρθηκα στον κο Σταϊκούρα για πολλούς λόγους.

Διαχειρίστηκε τα lockdown της αγοράς και κατάφερε να βγάλει τις επιχειρήσεις (και την κοινωνία) σχεδόν αλώβητες από την μεγαλύτερη μέχρι τώρα οικονομική κρίση μετρά το Β Παγκόσμιο πόλεμο.

Ανάμεσα σε πλήθος προβλημάτων, που σημαίνουν και σημαντικές απρόβλεπτες δαπάνες, η χώρα μας εξήλθε απ’ το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας μετά από 12 δύσκολα χρόνια, με τις μεγαλύτερες ταυτοχρόνως φορο-ελαφρύνσεις.

Σύμφωνα, δε, με τις πρόσφατες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η χώρα μας θα παρουσιάσει ρυθμό ανάπτυξης μεγαλύτερο από τον μέσο όρο της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης, τόσο το 2022, όσο και το 2023, με την πρόβλεψη για την φετινή χρονιά να αγγίζει το 4%. Αυτά είναι επιτεύγματα, που δεν είναι δυνατόν να αγνοηθούν και προσδίδουν ελπίδα για καλύτερες ημέρες”.

You may also like

Comments are closed.