ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ν. Χαραλάμπους: «Πείτε μου, αν θα ‘χουμε Κυβέρνηση, να σας πω, αν θα ‘χετε υδροπλάνα…»

Facebook
Twitter

Προϋπόθεση για την δρομολόγηση είναι η υπογραφή, από τον υπουργό Μεταφορών της νέας κυβέρνησης, του σχεδίου πτήσεων. Χώρια από το γεγονός ότι αναμένουμε την ολοκλήρωση υδατοδρομίων σε επτανήσιους προορισμούς…

 

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Η «Πολιτεία» το είχε γράψει ότι τα υδροπλάνα δυστυχώς δεν θα τα βλέπαμε τουλάχιστον για φέτος τον Ιούνιο. Μαζί με τ’ άλλα που αποτελούν ακόμα εκκρεμότητες, βέβαια, προστέθηκε και το θέμα των επαναληπτικών εθνική εκλογών που «ήρθε κι έδεσε» το «γλυκό» της αναγκαστικής υπομονής, μέχρι το «όνειρο» της σύνδεσης της Πάτρας με τα Ιόνια νησιά, τα Ιωάννινα, αλλά και το Αιγαίο, να επιτευχθεί με τα υδάτινα φτερά…

Μιλώντας το πρωί του περασμένου Σαββάτου με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της HellenicSeaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους, η απάντηση στο ερώτημα μας «αν μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε υδροπλάνα στο λιμάνι της Πάτρας», η σαφής απάντηση του ήταν: «μπορείτε να μου πείτε με σιγουριά, αν στις 26 του μηνός θα έχουμε Κυβέρνηση, ώστε να σας πω κι εγώ πότε θα δείτε υδροπλάνα;».

Και αυτό, διότι η έλευση των υδροπλάνων, όπως άλλωστε το είχαμε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό, «περνά» από την υπογραφή του Νόμου για τις άδειες πτήσεων. Υπογραφή που ήταν να βάλει ο πρώην Υπουργός Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής αλλά τον πρόλαβαν οι τραγικές εξελίξεις του δυστυχήματος των Τεμπών, που οδήγησαν στην παραίτηση του. Όπως, λοιπόν, εξηγεί ο κ. Χαραλάμπους, πρέπει πρώτα να υπάρξει κυβέρνηση ώστε ο νέος υπουργός Μεταφορών, όποιος και να είναι, να υπογράψει το σχέδιο πτήσεων και να «ανοίξει» ο δρόμος για να πετάξουν τα υδροπλάνα. Και φυσικά να έρθουν και στην Πάτρα. Τότε θα δούμε λοιπόν υδροπλάνα στο υδατοδρόμιο της πόλης.

 

ΑΝΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ

ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ, ΑΛΛΑ…

hellenic seaplanes ydatodromia evoia itea e1683646991347 1

Για να είμαστε ακριβείς, το πρόβλημα όσον αφορά τη δική μας περιοχή, δεν είναι μόνο η υπογραφή του σχεδίου πτήσεων υδροπλάνων. Υπάρχει και η εκκρεμότητας της ολοκλήρωσης υδατοδρομίων σε όλα τα σημεία που θα είναι οι προορισμοί των υδροπλάνων που θα αποθαλασσώνονται από την Πάτρα. Διότι αν δεν ετοιμαστούν τα υδατοδρόμια σε Ζακυνθο, Κεφαλονιά, Λευκάδα κ.λπ., τα οποία έχουν καθυστερήσει δραματικά, τότε το επιχειρηματικό πλάνο δεν θα είναι βιώσιμο.

Οι μόνοι προορισμοί που έχουν προοδεύσει όσον αφορά τα υδατοδρόμια τους, είναι η Κέρκυρα, οι Παξοί, η Κυλλήνη κι άλλες περιοχές σε δυτική Πελοπόννησο, και Ήπειρο. Αν και βέβαια, σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους, ακόμα κι αυτό θα ήταν πιο εύκολο να ξεπεραστεί, ως ζήτημα, δεδομένου ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι «επίμαχοι» προορισμοί σε όλα τα επτάνησα, θα υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με αιγαιοπελαγίτικα νησιά, νησιά του αργοσαρωνικού, της νότιας Πελοποννήσου (Καλαμάτα) και άλλων σημείων της ελληνικής επικράτειας, μαζί φυσικά με την Κέρκυρα, Παξούς, Κυλλήνη, αλλά και Γιάννενα.

 

Η ΣΗΜΑΣΙΑ

1685963735845 1

Πάντως, χάρη στις αποτελεσματικές ενέργειες του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, (ΟΛΠΑ), το υδατοδρόμιο της αχαϊκής πρωτεύουσας είναι καθ’ όλα έτοιμο και ως γνωστόν αδειοδοτημένο, ικανό να λειτουργήσει «αύριο» το πρωί. Και τα υδροπλάνα δεν είναι ότι θα προσφέρουν μόνο στον τουρισμό, όπως εξάλλου έχουμε τονίζει ξανά και κατ’ επανάληψη, αλλά κυρίως στην ενδυνάμωση της τοπικής επιχειρηματικότητας αφού μέσω των υδάτινων φτερών και της ελαχιστοποίησης του χρόνου μετάβασης από μια περιοχή στην άλλη, θα δοθεί η δυνατότητα παράλληλης επιχειρηματικής δραστηριότητας αλλά και συνεργασιών σε διαφορετικά σημεία. Κάτι που λόγω απόστασης δεν είναι εφικτό να συμβεί σήμερα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ:
15 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top