ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υφυπουργός Τουρισμού: Τετραπλάσιοι φέτος οι τουρίστες στην Ελλάδα

zaxaraki sofia mega
Σημαντική αύξηση έχει παρατηρηθεί στις αφίξεις ξένων τουριστών το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με όσα είπε η Σοφία Ζαχαράκη. Η υφυπουργός Τουρισμού μίλησε αρχικά για το μίνι lockdwon που επιβλήθηκε στη Μύκονο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία αντιπαράθεση με κάποιο νησί. Αντίθετα πρέπει οι καταστηματάρχες όλων των νησιών να πάνε χέρι -χέρι με τις τοπικές αρχές για να κερδηθεί η μάχη.

Όσον αφορά στη Μύκονο, η υφυπουργός Τουρισμού πρόσθεσε ότι είχε αναδειχθεί το ζήτημα ότι δεν μπορούν να γίνουν party σε βίλες ή να γίνουν αποδεκτά τα φαινόμενα συνωστισμού και μη τήρησης των μέτρων.

«Πρέπει όλα να τα βλέπουμε με ψυχραιμία. Έχουμε ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί το καλοκαίρι. Η Ελλάδα διακρίθηκε ως ο πιο ασφαλής τόπος προορισμού διεθνώς.

Στην πορεία, η κα Ζαχαράκη αποκάλυψε ότι υπάρχει σημαντική αύξηση στις κρατήσεις. Για την ακρίβεια, υπογράμμισε ότι πέρσι από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 15 Ιουλίου είχαν επισκεφτεί τη χώρα μας 660.000 τουρίστες και φέτος, στην ίδια περίοδο, είναι 2,3 εκατομμύρια. Σύμφωνα με την υφυπουργό γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να διατηρηθεί και να αυξηθεί αυτός ο ρυθμός.

Παρουσιάζοντας πιο πολλά στοιχεία, η Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε ότι από τους 126.000 Γερμανούς της περσινής τουριστικής περιόδου, φέτος έχουμε ξεπεράσει τις 412.000 αφίξεις.

Παράλληλα, υπάρχει και στους Βρετανούς παρά τους περιορισμούς που υπήρχαν. Το καλοκαίρι του 2020 είχαμε 11.000 ενώ πλέον έχουν ήδη έρθει στη χώρα μας 84.000.

Η κ. Ζαχαράκη πρόσθεσε ότι υπάρχουν βρετανικές αεροπορικές εταιρείες που έχουν τριψήφια αύξηση στις κρατήσεις τους για την Ελλάδα. Ανέφερε ότι οι εκτιμήσεις μιλάνε για αύξηση 53% στις πτήσεις από τη Βρετανία σε σχέση με το 2020 και 6 % σε σχέση με το 2019.

Τέλος, η υφυπουργός ανέφερε ότι από τις ΗΠΑ γίνονται 9 απευθείας πτήσεις, περισσότερες από ποτέ. Μέχρι σήμερα έχουν έρθει στη χώρα μας 100.000 Αμερικανοί τουρίστες.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι πάρα πολύ μικρό το ποσοστό των θετικών τεστ, των κρουσμάτων κορωνοϊού στους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα», είτε αεροπορικώς είτε οδικώς, είπε.

You may also like

Comments are closed.