ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

«Υγειονομική βόμβα» τα παράνομα γυμναστήρια που λειτουργούν χωρίς μέτρα – Συνεχές κυνηγητό από την αστυνομία

gymnasthria
 Του Αχιλλέα Ροδίτη
Την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού ανεβαίνουν επικίνδυνα και η παραλλαγή «Όμικρον» εμφανίζεται ως ακόμα πιο ανησυχητική απειλή πάνω απ’ τα κεφάλια μας, οι Γυμναστές της Πάτρας βοούν, για την «μεγάλη υγειονομική βόμβα»που κρύβεται στα παράνομα γυμναστήρια, τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα!

Έχουν αρχίσει να ξεπηδούν απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, αλλά και στην Πάτρα, όπου το φαινόμενο φαίνεται να λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις, αν κρίνουμε από τις νέες δηλώσεις που έκανε στην «Πολιτεία» ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων της Αχαΐας, Θάνος Κονδύλης, ο οποίος προσφάτως αποκάλυψε την ύπαρξη του προβλήματος.

Αναφέροντας ότι από τη στιγμή που εφαρμόστηκαν αυστηρά υγειονομικά μέτρα στους νόμιμους χώρους εκγύμνασης, τα γυμναστήρια άρχισαν να αδειάζουν από κόσμο ο οποίος βρήκε την εναλλακτική στα «κρυφά» γυμναστήρια που ξεκίνησαν να στήνονται σε πυλωτές, ιδιωτικά γκαράζ, ακόμα και σε διαμερίσματα.

Όπου όμως τα υγειονομικά μέτρα προστασίας γίνονται «καπνός», αφού κανένα μέτρο δεν τηρείται ή τουλάχιστον κανείς δεν ξέρει και δεν μπορεί να ελέγξει αν τηρείται.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

Τα personal trainer ή και οι ομαδικές ασκήσεις γυμναστικής, με συνωστισμό, χωρίς μάσκες, ούτε πιστοποιητικά εμβολιασμού ή ράπιντ τεστ, συνεχίζονται χωρίς κανείς να παρεμβαίνει και ενώ τα νέα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς.

Κατά τα άλλα, «κοιμόμαστε» ήσυχοι αφού τα υγειονομικά πρωτόκολλα εφαρμόζονται πιστά στα νόμιμα γυμναστήρια τα οποία στο μεταξύ βρέθηκαν να έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη αδικία.

Αφού όπως τονίζουν οι ιδιοκτήτες τους, αν υπήρχε ελαστικότητα στα μέτρα ο κόσμος θα συνέχιζε να τα επισκέπτεται, άρα δεν θα προέκυπτε και ο κίνδυνος λουκέτου τέτοιων επιχειρήσεων εξαιτίας της αναδουλειάς. Και δεν θα υπήρχε χώρος να «ανθίσουν» οι παράνομοι χώροι εκγύμνασης, όπου κανείς δεν ελέγχει κανέναν!

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ, ΑΛΛΑ…

Ο κ. Κονδύλης εξηγεί ότι το αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για έκδοση αδειών λειτουργίας γυμναστηρίων, έχει γνώση επί του θέματος κατόπιν πρωτοβουλίας ενημέρωσης που ανέλαβε εγκαίρως ο Σύλλογος των Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αχαΐας ώστε να προειδοποιήσει για τον υγειονομικό κίνδυνο.

Όπως όμως τόνισε στην «Πολιτεία» ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος, είναι ζήτημα της ΕΛ.ΑΣ. να πράξει τους απαιτούμενους ελέγχους.

Μάλιστα οι Γυμναστές έχουν δώσει συγκεκριμένα στοιχεία παράνομων γυμναστηρίων, μέχρι και ονόματα με διευθύνσεις για «κρυφά» γυμναστήρια και τις ώρες που λειτουργούν.

Όμως παρά τις προσπάθειες που γίνονται, το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί, αφού ο έλεγχος κατ’ οίκον αποτελεί δύσκολη υπόθεση.

Εκτός αυτού, σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου είναι πανεύκολο οι συμμετέχοντες να μην συμπεριφερθούν ως ανήξεροι επί του προβλήματος αλλά και να συμφωνήσουν έναν άλλο τόπο συνάντησης για την επόμενη άσκηση…

You may also like

Comments are closed.