ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Δ. Ελλάδα: Ανασφάλιστοι το 75% εμπόρων και επαγγελματιών – Υπάρχουν οφειλές που φθάνουν τις 60.000 ευρώ

Facebook
Twitter
2) Εμποροι Ανασφαλιστοι (2)

«Υγεία να έχουμε αλλά με τόσο άγχος που διακατέχει τους ανθρώπους της αγοράς και δη του λιανεμπορίου, δεν ξέρω πόσο καλά πάμε από υγεία», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας της Πελοποννήσου, ΝΔ Ελλάδος και Ιονίων Νήσων Γιώργος Βαγενάς, αναφερόμενος στο «μέγα θέμα», όπως το αποκάλεσε, των πολλών ανασφάλιστων εμπόρων!

Όπως τόνισε, κατέχοντας και την ιδιότητα του Αναπληρωτή Γ.Γ. της ΕΣΕΕ, δεν ήταν κάτι που ξάφνιασε τους συνδικαλιστές εκπροσώπους του εμπορικού κλάδου αφού εξήγησε ότι τα στοιχεία που έχουν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα και επιβεβαιώνουν το παραπάνω συμπέρασμα, είναι απλώς η επιβεβαίωση αυτού που η πλειονότητα ανέμενε.

ΧΡΕΗ ΑΚΟΜΑ… ΚΑΙ 60.000 ΕΥΡΩ!

«Εδώ και καιρό επισημαίναμε ακόμα και σε συναντήσεις με πολιτικούς εκπροσώπους, ότι θα παρουσιαζόταν το πρόβλημα στον μεγαλύτερο βαθμό. Και νάτο σήμερα, υπάρχει», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα οποία επικαλείται ο κ. Βαγενάς, σε ποσοστό 75% οι έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες χρωστούν στο προσωπικό τους ταμείο, ποσά από 250 ευρώ ή 500 ευρώ τα οποία φθάνουν μέχρι και 40.000, 50.000, ακόμα και 60.000 ευρώ!

2) Εμποροι Ανασφαλιστοι (1)
2) Εμποροι Ανασφαλιστοι (1)

175.000 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ

Υπογραμμίζει και κάτι ακόμα εξίσου σημαντικό σαν στοιχείο ο κ. Βαγενάς. Το ότι δεν είναι πως πρόκειται για επαγγελματίες – κακοπληρωτές. «Αυτά τα χρέη προέκυψαν, συσσωρεύτηκαν, από το 2010, δηλαδή, την εποχή των μνημονίων, και μετά. Διότι μέχρι το 2010, το ποσοστό των εμπόρων που χρωστούσε στο ασφαλιστικό του ταμείο ήταν μόλις στο 5% και κάπου εκεί κυμαινόταν σχεδόν πάντα», τόνισε ο συνδικαλιστής. Εξηγώντας ότι αυτό το ποσοστό «αφορούσε όντως κακοπληρωτές, διότι μέχρι το 2009 επί της ουσίας δεν υπήρχε λόγος να χρωστάς και μάλιστα στο ταμείο σου».

Αναφέροντας και αριθμούς, ο κ. Βαγενάς κάνει λόγο για… «600 με 700 χιλ. εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες, πανελλαδικά, και 175 χιλ. σε Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, Ιόνια Νησιά, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι, δεν μπορούν να φιλοξενηθούν και νοσηλευτούν σε καμία ιδιωτική δομή, δεν μπορούν να γράψουν φάρμακα σε κανέναν ιδιώτη ιατρό, παρά μόνον να απευθυνθούν σε μια δημόσια δομή και να ενεργοποιήσουν κάποιο παραπεμπτικό για να κάνουν ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις εξετάσεις».

Στο ερώτημα αναφορικά με το ποια μέριμνα θα μπορούσε να είχε υπάρξει, ο αναπληρωτής Γ.Γ. Εμπορίου της ΕΣΕΕ ανέφερε ότι δεν θα είχε προκύψει ζήτημα αν παρέμενε το ταμείο σαν ταμείο Εμπόρων, που δεν είχε καμία οφειλή.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επίσης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις μελλοντικές συνταξιοδοτήσεις. Εξηγώντας ότι «όταν θα φθάσει η ώρα δεν θα μπορέσουμε να πάρουμε σύνταξη». Καταλήγοντας πρόταξε το πάγιο αίτημα – πρόταση της ΕΣΕΕ, για «κούρεμα» προσαυξήσεων και εξασφάλιση πολλών δόσεων για την εξόφληση του κεφαλαίου οφειλής, τόσες όμως που να είναι δυνατόν να καλυφθούν.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top