ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Υπεγράφη η σύμβαση για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου σε Φαρρές και Βασιλικό του Δήμου Ερυμάνθου

bqgovplwqt642199bee3f25

Ένα έργο καίριας σημασίας για την προστασία της δημόσιας υγείας των κατοίκων σε περιοχές του δήμου Ερυμάνθου, μπαίνει σε φάση υλοποίησης, καθώς το πρωί της Δευτέρας 27 Μαρτίου 2023 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, παρουσία του Δημάρχου Ερυμάνθου Θεόδωρου Μπαρή, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου «Ολοκλήρωση Εσωτερικού Αποχετευτικού Δικτύου στους οικισμούς Φαρρών και Βασιλικού του Δήμου Ερυμάνθου».

Με τις παρεμβάσεις που θα εκτελεστούν πρόκειται να ολοκληρωθούν τα δίκτυα ακαθάρτων στους δύο οικισμούς. Πιο συγκεκριμένα με την κατασκευή αποχετευτικών αγωγών ολοκληρώνεται το εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο, στον οικισμό Φαρρών με συνολικό κεκλιμένο μήκος αγωγών 2.931, 21 μέτρα και αντίστοιχα στον οικισμό Βασιλικού με αγωγούς μήκους 2.247, 15 μέτρα.

Σε υλοποίηση προγραμματικής σύμβασης που έχει συναφθεί με τον Δήμο Ερυμάνθου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ολοκλήρωσε τις διαγωνιστικές διαδικασίες και προχωρά σε υλοποίηση του έργου που είναι προϋπολογισμού 1,6 εκατ ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Οι αγωγοί που θα κατασκευαστούν παράλληλα με την συλλογή των λυμάτων των οικισμών, θα λειτουργήσουν και ως μελλοντικές αναμονές για τα λύματα κοντινών οικισμών.

Ειδικότερα, στις Φαρρές ο αγωγός αποτελεί αναμονή για την μελλοντική υποδοχή των λυμάτων της Χαλανδρίτσας και στο Βασιλικό οι αγωγοί αποτελούν αντίστοιχα αναμονές για την μελλοντική υποδοχή των λυμάτων της Πλατανόβρυσης και της Aγριλιάς.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εξακολουθεί να αναπτύσσει αγαστή συνεργασία με τους Δήμους και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων με απώτερο στόχο να δρομολογούνται και να υλοποιούνται έγκαιρα ώριμα έργα που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας. Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τις υποδομές ακόμη και στον μικρότερο οικισμό μας» ανέφερε ο κ. Φαρμάκης κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Μπαρής τόνισε τα εξής: «Ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει τον Δήμο μας βαίνει στην τελική του φάση και σύντομα θα καταστεί λειτουργικό συμβάλλοντας καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη που συμβάλλουν στις προσπάθειές μας για αναβάθμιση του δήμου μας».

You may also like

Comments are closed.