ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το απόρρητο και την ΕΥΠ

Facebook
Twitter

Με ψήφους 156 υπέρ και 142 κατά , ψηφίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής ο νέος νόμος για τη λειτουργία της ΕΥΠ και την απαγόρευση διακίνησης παράνομου λογισμικού στην Ελλάδα.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας δήλωσε έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη από αύριο κιόλας αν χρειαστεί όπως είπε να είναι το πολιτειακό φίλτρο για την έγκριση άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών για τα πολιτικά πρόσωπα .

«Ως πρόεδρος της Βουλής που θα επωμιστώ θεωρητικά ή πρακτικά αυτή την επερχόμενη ευθύνη, την αποδέχομαι» είπε ο κ. Τασούλας.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης παραδέχτηκε ότι από τα μέσα Νοεμβρίου διεξάγεται ένορκη διοικητική εξέταση για τις δυο άδειες που χορήγησε το Σεπτέμβριο του 2021 ο γενικός γραμματέας οικονομικής διπλωματίας Γιάννης Σμυρλής στην Intellexa για εξαγωγές στην υπηρεσία διαφθοράς της Μαδαγασκάρης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά αν ο κ. Σμυρλής πήρε την έγκριση της ΕΥΠ για να δώσει την άδεια στην Intellexa ανασύροντας σχετική δήλωση του διοικητή της υπηρεσίας πληροφοριών στην εξεταστική επιτροπή για την εξαγωγή λογισμικών τύπου predator.

«Είναι τουλάχιστον αστείο η κυβέρνηση να λέει ότι δεν ξέρει ποιος έχει το predator τη στιγμή που ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου εξωτερικών δίνει άδειες για εξαγωγή και όλο αυτό το διάστημα να μην έχουν γίνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά της Intellexa» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Το Νοέμβριο του 2021 δεν συζητούσαμε αυτά τα πράγματα στην επικαιρότητα. Στην Ελλάδα το 2021 ασχολούμασταν αν θα είναι ανοιχτά τα σχολεία λόγω κορωνοϊού» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Στις υπηρεσίες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου προσφεύγει ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά τη συμπερίληψη του ονόματός του στις λίστες όσων φέρονται να έπεσαν θύματα του predator και αυτό γιατί βρήκε τείχος όπως είπε στην ΑΔΑΕ και τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

«Εδώ θα πάμε στις εκλογές και δεν θα ξέρουμε τι έχει γίνει. Εγώ ποιόν θα ρωτήσω τι να κάνω κ. Τσιάρα. Ποιόν θα ρωτήσω; Βγήκε ότι παρακολουθούμαι. Πού θα τρέξω για να προστατευτώ; Πουθενά» είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Με νομοτεχνική βελτίωση και λόγω αλλαγής προσόντων παύφθηκαν και οι υποδιοικητές της ΕΥΠ.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top