ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Πάτρας: Ο εισαγγελέας «ισοπεδώνει» την Ρούλα Πισπιρίγκου

roula pispirigkou 3 1024x684 1

Το χρονικό της δολοφονίας της Τζωρτζίνας από την ίδια της τη μητέρα, με τρόπο που αδυνατεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια ο εισαγγελέας πρωτοδικών στην πρότασή του για παραπομπή της Ρούλας Πισπιρίγκου σε δίκη.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Γ. Νούλης αναφέρει:

« Περί ώρα 14.00 θεώρησε ότι είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να αφαιρέσει τη ζωή του άμοιρου κοριτσιού και να απαλλαγεί από αυτό. Την ποσότητά της σε υγρή μορφή δηλητηριώδους κεταμίνης, που προμηθεύτηκε και έφερε μαζί της την ενέχυσε με τη χρήση σύριγγας μέσω της γαστροστομίας που έφερε το παιδί στην κοιλιακή του χώρα. Αφού εμπότισε με σοβαρή (θανατηφόρα) δόση της ταχείας δράσεως δηλητηριώδους ουσίας ενεργοποίησε παράλληλα τη λειτουργία προσωρινής σίγασης του ήχου της συσκευής του οξύμετρου. Περί ώρα 14:28, ενόσω το παιδί ψυχορραγούσε και είχε χάσει πλέον κάθε ελπίδα σωτηρίας, η κατηγορούμενη προσήλθε στη στάση των νοσηλευτών στο διάδρομο της κλινικής. Περπατώντας χωρίς να καλεί σε βοήθεια και μιλώντας χαλαρά και ψιθυριστά τους ανέφερε δια νευμάτων την εμφάνιση νέου επεισόδιο σπασμών.»

Η παθολογική ζήλια

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο εισαγγελέας, η ζήλια προς τον σύζυγό της και το γεγονός ότι εκείνος έτρεφε ιδιαίτερη αδυναμία στην πρωτότοκη κόρη του, ήταν η αιτία η Ρούλα Πισπιρίγκου να σκεφτεί και να εκτελέσει τη δολοφονία της Τζωρτζίνας.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών συνεχίζει για την Ρούλα Πισπιρίγκου:

«Η κατηγορουμένη εμφανίζει ιδέες μεγαλείου συνδεόμενες με τη δημοσιότητα, βρίσκεται σε διαρκή διαπραγμάτευση αλήθειας και ψέματος, στερείται γνήσιου συναισθήματος και αντιλαμβάνεται τα παιδιά της ως μια ναρκισσιστική προέκταση του εαυτού της. Η κτητική εμμονή της κατηγορουμένης με το σύζυγό της και η προδοσία που βίωσε από τις επανειλημμένες απιστίες του και τη διαφαινόμενη οριστική απώλειά του την ώθησαν στην εξύφανση πρωτοφανούς φρικαλεότητας εγκληματικού σεναρίου εξόντωσης της θυγατέρας τους Γεωργίας ως μέσο εκδίκησης του Δασκαλάκη, εν όψει και της ιδιαίτερης αδυναμίας που έτρεφε αυτός προς το παιδί.»

Η αποτυχημένη απόπειρα

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την απόπειρα δολοφονίας του παιδιού, κι ανφέρει:

«Περί ώρα 18:50 η κατηγορουμένη βρήκε την ευκαιρία που αναζητούσε για να αφαιρέσει τη ζωή της ίδιας της θυγατέρας της. Αφαίρεσε διαδοχικά τόσο τη συσκευή ρινικού οξυγόνου όσο και τη συσκευή του παλμικού οξυμέτρου. Απόφραξε με τα χέρια της τις έξω αεροφόρους οδούς (μύτη και στόμα) του παιδιού και έτσι εμπόδισε την ελεύθερη αναπνευστική του λειτουργία με αποτέλεσμα να προκαλέσει σε αυτό καρδιακή ανακοπή.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η αποτυχημένη απόπειρα οδήγησε τη Ρούλα Πισπιρίγκου να αναζητήσει διαφορετικό τρόπο αφαίρεσης της ζωής του παιδιού.»

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών σημειώνει επίσης:

«Ήδη τουλάχιστον από τις 17 Ιανουαρίου του 2022 αναζητούσε μέσω Διαδικτύου πληροφορίες για τη δράση της σχετικής ουσίας κεταμίνη και γνώριζε τις συνέπειες της χρήσης της. (…). Η 33χρονη προμηθεύτηκε από άγνωστο διακινητή την κεταμίνη και στις 29 Ιανουαρίου, ούσα μόνη της στο δωμάτιο με την Τζωρτζίνα, προέβη στην ανθρωποκτονία της κόρης της. »

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας ζωντανά στο LIVE NEWS, σχολίασε: «Όλοι οι ιατροδικαστές μιλούσαν με βάση τα δεδομένα που υπήρχαν διαθέσιμα. Εδώ ο εισαγγελέας, έχοντας στην κατοχή του το σύνολο των στοιχείων, το κάνει πιο συγκεκριμένο και κάνει λόγο για το πρώτο περιστατικό, για προσπάθεια απόφραξης των αναπνευστικών οδών και όσον αφορά στο τέλος ο εισαγγελέας δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το ιατρικό πόρισμα της κεταμίνης».

You may also like

Comments are closed.

221203143152 kontaxis dikigoros kivotos ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Επίθεση σε κυβέρνηση και Ιερώνυμο από τους δικηγόρους του π. Αντωνίου – «Πέταξαν, παράνομα, στον δρόμο την οικογένεια του»

Την απομάκρυνση του πατρός Αντωνίου από όλες τις δομές της «Κιβωτού», σχολίασε ο ένας εκ των συνήγορών του, Θρασύβουλος ...