ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Υπόθεση Πάτρας: Ολόκληρη η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη στη δίκη της 34χρονης για την Τζωρτζίνα – «Εδειχνε σε όλους ότι ήταν πολύ καλή μητέρα»

Facebook
Twitter

Πρόσωπο με πρόσωπο βρέθηκαν σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα και ο εν διαστάσει σύζυγος της Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος άνοιξε την αυλαία των μαρτυρικών καταθέσεων στη δίκη για την δολοφονία της πρωτότοκης κόρης του Τζωρτζίνας.

Ο ίδιος στηρίζει την κατηγορία σε βάρος της και ζητά τη δικαίωση της μνήμης της 9χρονης που έφυγε από τη ζωή πριν από περίπου ένα χρόνο.

Ο εν διαστάσει σύζυγος της 34χρονης ξεκίνησε την κατάθεσή του αναφέροντας πότε την γνώρισε και πώς αποφάσισαν σύντομα να κάνουν ένα παιδί.

Ολόκληρη η κατάθεση του

“Γνωριστήκαμε 7/1/13. Πολύ γρήγορα ήμασταν μαζί, παντρευτήκαμε και καναμε παιδί. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Η κατηγορούμενη ήταν πάρα πολύ καλή μητέρα, τουλάχιστον έτσι έδειχνε σε όλους. Αργότερα κάναμε τη δεύτερη μας κόρη τη Μαρία Ελένη μέχρι που αυτή απεβίωσε. Έναν χρόνο αργότερα καναμε το τρίτο μας παιδί. Μέχρι που και αυτή απεβίωσε. Την περίοδο πριν πεθάνει το δεύτερο παιδί υπήρξε ένας τσακωμός με την κατηγορούμενη. Υπήρξε ένας τσακωμός μεταξύ μας επειδή ανακάλυψα εξωσυζυγική σχέση. Βγήκα εκτός εαυτού και της έριξα ένα χαστούκι. Μετά από αυτό το σκηνικό εφυγα από το σπίτι και στις 29/3 τα ξημερώματα πληροφορούμαι από την αδερφή της ότι το βρέφος «έχει μείνει».

Πήγα σπίτι και το είδα το έπιασα ήταν παγωμένο και η κατηγορούμενη έκανε μαλάξεις όπως και η αδερφή της κατηγορούμενης. Ακολούθησε η μεταφορά της από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο και εκεί οι γιατροί μας ανακοίνωσαν ότι το βρέφος μας απεβίωσε. Θέλω να γυρίσω πίσω στα όσα ακούστηκαν. Τον Σεπτέμβρη του 2019 μας ζητήθηκε να καταθέσουμε για τη Μαλένα. Ο αστυνομικός μας ρώτησε αν πιστεύουμε ότι υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για τον θάνατο του παιδιού. Πήρα την πρωτοβουλία εγώ και είπα να υποβληθεί μήνυση. Τοτε η κατηγορούμενη γύρισε και με κοίταξε… αυτεπάγγελτα έγινε έρευνα δεν υπεβλήθη καμία μήνυση.

Μετά τον θάνατο της Ίριδας, επέστρεψα στο σπίτι μου για να είμαι δίπλα στην Τζωρτζίνα. Γύρισα στο σπίτι και έμεινα περίπου 10 ημέρες. Η κατηγορούμενη μου είπε ότι θέλει να μείνω σπίτι για εκείνη και όχι για το παιδί μας. Της είπα ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Στο διάστημα εκείνο πήγε να μείνει στο εξοχικό της μαζί με την Τζωρτζίνα. Δέχομαι ένα μήνυμα στις 6/4/2021 που λέει να προσεχεις σε αγαπάω πολύ. Εκείνη τη στογμη ενημερώνω τους συγγενής της γιατί πήγε το μυαλό μου ότι θα μπορούσε να αυτοκτονησει. Εγω ήμουν στη δουλειά μου, οι συγγενείς της ψάχνουν να την βρουν, δεν ήταν στο σπίτι. Μετά από ώρες μαθαίνω ότι ήταν κλεισμένη σε ένα ξενοδοχείο.

Όταν οι συγγενείς της την έψαχναν το παιδί το πήρε μια στενή μας φίλη. Την επόμενη ημέρα σκέφτηκα να δω την κόρη μου. Είχα ενημερώσει τον δικηγόρο μου ρωτώντας τον να πάρω το παιδί αλλά δε με άφησε. Το πρωί που είχαμε ραντεβού για να κανονίσουμε για το διαζύγιο, η Ρ με ενημέρωσε ότι το παιδί έχει έναν πόνο στην πλάτη της σαν βόμβα και ότι έχει σπασμούς. Κ ότι ζητάει να πάει στο νοσοκομείο. Όταν πήγα να δω τη Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο παρατήρησα ότι το παιδί κοιτούσε συνέχεια τη μητέρα της πριν πει κάτι. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο αυτό που είδα γιατί μου είχε τεράστια αδυναμία. Επειδή ήταν η περίοδος μέτρων κοβιντ έμεινε η Ρ στο νοσοκομείο.

Σε επίσκεψη μου τις επόμενες ημέρες δε μου επέτρεπαν να μπω παρά το αρνητικό τεστ. Έβαλα τον δικηγόρο μου να μιλήσει με τον δικό της για να δω το παιδί μου. Μια ημέρα πριν την ανακοπή της με πήρε τηλ η κατηγορούμενη ότι έπρεπε να κάνει μια ακτινογραφία και πήγα εγω να συνοδεύσω το παιδί. Την Κυριακή πήγα να την αλλάξω τη Ρ για να ξεκουραστεί κ να έχω και εγω χρόνο με το παιδί. Το παιδί ήταν ψυχολογικά πεσμενο. Όντως έπεφτε το οξυγόνο της. Σε καμία περίπτωση οι γιατροί δε μας είπαν ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει ανακοπή. Το απόγευμα δέχτηκα τηλ από τη ΡΠ και μου είπε τρέξε το παιδί έμεινε.

Πήγα και είδα τους γιατρούς να της κάνουν ΚΑΡΠΑ. Το παιδί επανηλθε μετά από 55’ και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ ΠΓΝΠ και στον κύριο Ηλιαδη. Το παιδί επανηλθε με τετραπληγία, μεταφερθήκαμε στο Ωνάσειο,  βάλαμε απινιδωτή και επιστρέψαμε σπίτι. Επισημαίνω ότι οτιδήποτε και να είχε συμβεί μεταξύ εμου και εκείνης, σαν μάνα απέναντι προς όλους μας, ήταν υπόδειγμα. Στο σπίτι είπαμε ότι θα είμαστε μαζί αποκλειστικά και μόνο για το παιδί. Στις 15/1/2022 της ανακοινώνω ότι καλύτερο θα ήταν να ζούμε χωριστά αγαπημένοι για το παιδί παρα να ζούμε στο ίδιο σπίτι. Στις 17/1 το παιδί είχε προγραμματισμένη εξέταση στο νοσοκομείο. Τότε με πήρε βιντεοκλήση και μου έδειχνε ότι η Τζωρτζίνα είχε επιληπτική κρίση και έβγαζε αφρούς από το στόμα. Της λέω τι κάνεις;;; Κάλεσε τους γιατρούς!!

Σε συνολικά 2-3 επεισόδια που είχε το παιδί εγω μόνο σε ένα ήμουν παρών. Στα υπόλοιπα ήμουν έξω. Κατόπιν τηλεφωνήματος με τον κύριο Ηλιάδη το παιδί ανέβηκε στη ΜΕΘ αλλά μας είπε ότι όσο ήταν στη ΜΕΘ δεν έκανε κανένα επεισόδιο.

Μας είπε να μεταφερθούμε στο Ωνάσειο και να κάνουμε εγκεφαλογράφημα. Δεν έδειξε τίποτα. Το παιδί επικοινωνούσε κανονικά καταλάβαινε τα πάντα γελούσε με τα αστεία έβλεπε τηλεόραση… Στο παίδων το παιδί κατέπεσε τελείως. Οταν πήγαινα ήταν καλά. Στις βιντεοκλήσεις που το έβλεπα ήταν χάλια. Ειδικά το τελευταίο 24ωρο δεν μπορούσε να ανοίξει τα μάτια του. Στις 29/1 είχα αποφασίσει να ανέβω στην Αθήνα να τη δω, ήμουν μέσα στο λεωφορείο, όταν με πήρε τηλ η ΡΠ και μου είπε ότι το παιδί είναι οι γιατροί μέσα και προσπαθούν να το επαναφέρουν. Αυτά συνοπτικά για τον θάνατο της Τζωρτζινας μου. Σαν μάνα των παιδιών μου όφειλα να τη στηρίξω γιατί δε μου είχε δώσει κανενα σημάδι.

Είχα δυο ιατροδικαστικές στα χέρια μου και δεν μπορούσε ποτέ να μου περάσει από το μυαλό ότι κάτι έχει κάνει κ τη στήριξα μέχρι και την ημέρα που συνελήφθη. Οταν ξεκίνησε η υπόθεση να αναπαράγεται στα κανάλια η ΡΠ ήταν συνεχώς στα τηλ με όλους τους δημοσιογράφους και έψαχνε να βρει απαντήσεις μέσω του δημοσιογράφου Γιώργου Σομπολου και ρωτούσε ποτε θα βγουν τα αποτελέσματα, αν εκείνος έχει μάθει κάτι για τα αποτελέσματα… Εκείνη την περίοδο και όσο τη στήριζα, υπήρχε ένα τηλεφώνημα προς την κυρία Γιώτα Κηπουρού τη δημοσιογράφο του ΑΛΦΑ όπου κάποιος κάλεσε και έλεγε ότι ψάξτε να βρείτε την αιτία που πέθανε το παιδί στο σπίτι του Μάνου στην Αθήνα. Ο συγκεκριμένος αριθμός ήταν στο όνομα μου και είχα πρόσβαση εγώ στον λογαριασμό. Ο πατέρας μου καθόλη τη διάρκεια που το θέμα απασχολούσε τα ΜΜΕ ήταν δίπλα της.

Ένα απόγευμα επιθετικά του είπε «αν με κατήγορο ήσουν θα τον πάρω μαζί μου» Οταν ανέβηκα να υποστηρίξω την κατηγορία υπήρξε ένα δημοσίευμα ότι ανεβαίνω στην Αθήνα για να ορίσω συνήγορο τον κύριο Κούγια. Τότε κάλεσε τη θεία μου και της είπε αν πάρει τον Κούγια θα παίξω αλλιώς. Μέσα από τη φυλακή επικοινωνούσε με τη θεία μου και τη ρωτούσε που είναι ο Μάνος και τι κάνει ο Μάνος”.

Ανάμεσα στους περίπου 20 μάρτυρες που ζήτησε η υπεράσπιση να εξεταστούν είναι η μητέρα, η αδερφή, ο πατριός της 34χρονης και ο φυσιοθεραπευτής της Τζωρτζιίνας αλλά και μάρτυρες ειδικών γνώσεων αναφέροντας μια πλειάδα ιατροδικαστών της χώρας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top