ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ: Εκ νέου στην Ευελπίδων η Ρούλα – Τι θα καταθέσει

Facebook
Twitter
Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η δεύτερη «εμφάνιση» της Ρούλας Πισπιρίγκου στα Δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά της κόρης της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, ενώ η 9χρονη αποδεδειγμένα ήταν ένα υγιέστατο κορίτσι λίγο πριν την εισαγωγή της.

Η 33χρονη θα ισχυριστεί ότι δεν έχει κάνει τίποτα στο παιδί της και θα επιμείνει ότι είναι παθολογικά τα αίτια του θανάτου της. Η ίδια, βάσει της υπερασπιστικής γραμμής της θα πει ακόμη ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης γνωρίζει, μια και ήταν παρών.

Σε αυτούς τους τρεις άξονες θα «πατήσει» η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό της για τη νέα δίωξη που τής ασκήθηκε με την κατηγορία ότι προσπάθησε να δολοφονήσει το παιδί της στο Καραμανδάνειο.

«Είμαι έκπληκτη, δεν μπορώ να καταλάβω. Ο Μάνος σε πολλά από τα επεισόδια του παιδιού ήταν παρών και τα παρακολουθούσε με τα ίδια του τα μάτια. Γνωρίζει ότι δεν θα έκανα ποτέ κακό στα παιδιά μου» δήλωνε προ ημερών η Ρούλα Πισπιρίγκου. Είναι προφανές πως θέλει να «στείλει μήνυμα» στον Δασκαλάκη, ο οποίος έχει δηλώσει πως σε κάθε κατηγορία θα προσέρχεται με παράσταση «πολιτικής αγωγής». Σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος «έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις που δείχνουν ότι δεν είχε χορηγηθεί καμία φαρμακευτική ουσία στο παιδί». Η 33χρονη θα ισχυριστεί ότι οι αρμόδιοι θα πρέπει να βρουν το γονιδιακό, κληρονομικό ή παθολογικό αίτιο που οδήγησε στα επεισόδια της Τζωρτζίνας και στη συνέχεια τον θάνατο. Η προ ημερών παρουσία της Πισπιρίγκου στα δικαστήρια προκάλεσε ποικίλα σχόλια, με πολλούς να εστιάζουν στο βλέμμα της που ήταν ίδιο με εκείνο όταν συνελήφθη. Δεν περπατούσε με βήμα γοργό και ενώ την πρώτη φορά έκρυβε τα χαρακτηριστικά της, τώρα είχε ψηλά το κεφάλι.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, Δ. Καράμπελας δήλωσε ότι ο πελάτης του είναι έτοιμος για την επόμενη κίνησή του: «Είναι αυτονόητο ότι θα δηλώσουμε παράσταση πολιτικής αγωγής εφόσον η συμπληρωματική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας φτάσει στο ακροατήριο. Το πράξαμε και για την ανθρωποκτονία του ίδιου κοριτσιού σε βάρος της μητέρας, ενώ το ίδιο θα συμβεί και για τις περιπτώσεις της Μαλένας και της Ίριδας αν ασκηθούν διώξεις και για τους εν λόγω θανάτους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καράμπελας.

Παρέμβαση με νόημα

Στο θέμα της Πισπιρίγκου παρενέβη και ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης! Ανέφερε ότι μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει συλλέξει το τμήμα Ανθρωποκτονιών για το «δέσιμο» του κατηγορητηρίου στην υπόθεση της Πάτρας θα πρέπει να θεωρούνται στέρεα και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

«Αποτελεί έκπληξη ότι υπάρχει και νέο κατηγορητήριο που αφορά το περιστατικό της Τζωρτζίνας» ανέφερε ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης. Υποστήριξε ότι η έρευνα των αρχών, η οποία μπορεί να είχε καθυστέρηση, τελικά απέδωσε σοβαρά στοιχεία κι έτσι οι ανακριτικές αρχές ξανακαλούν την Ρούλα Πισπιρίγκου σε νέα κατάθεση.

«Οι διαπιστώσεις του τμήματος Ανθρωποκτονιών που πλέον αποτελούν το αντικείμενο της δικογραφίας είναι ”τσιμενταρισμένες”, σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη», είπε ο κ. Μαρακάκης θέλοντας να τονίσει ότι τουλάχιστον η υπόθεση της Τζωρτζίνας ειναι «δεμένη» από την πλευρά των ανακριτικών αρχών. Σχετικά με την πορεία της δίκης έκανε την εκτίμηση ότι θα είναι μία δίκη πραγματογνωμόνων, με την πλευρά της κατηγορούμενης να έχει για σημαία της τα αρχικά πορίσματα των ιατροδικαστών και από την άλλη πλευρά, η Πολιτεία, να χρησιμοποιεί τα πορίσματα Καλόγρηα – Καρακούκη.

Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top