ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Υπόθεση βιασμού 19χρονου (Χανιά): «Αγνοούσαν» τις συνεχείς καταγγελίες

Facebook
Twitter
Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για την υπόθεση κακοποίησης και βιασμού ενός 19χρονου ατόμου με αναπηρία (ΑμεΑ) σε χωριό του Πλατανιά Χανίων, καθώς φαίνεται πως πολλές καταγγελίες που είχαν γίνει αγνοήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νικόλα Καλογέρη, για την υπόθεση είχαν γίνει πολλές επίσημες καταγγελίες, με την πρώτη μάλιστα να γίνεται το 2011. Ακολούθησαν και άλλες το 2013, το 2015 και το 2017 μέσω του Συνήγορο του Πολίτη.

Ο κ. Καλογέρης διαμηνύει ότι αν εντοπιστεί πλημμέλημα υπαλλήλων της Περιφέρειας, θα υπάρξουν κυρώσεις.

Μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο το παιδί να είχε μεταφερθεί και στο νοσοκομείο με αιμορραγία, ωστόσο ο πατέρας του το είχε πάρει προτού εξεταστεί. Τότε, η κοινωνική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Χανιών είχε συντάξει μία έκθεση, που για άγνωστο λόγο δεν έφτασε ποτέ στις αρμόδιες αρχές.

Η τελευταία καταγγελία, η οποία οδήγησε επιτέλους και σε συλλήψεις για την υπόθεση, έγινε τον Ιούνιο του 2021. Δεν είναι γνωστό όμως αν υπήρξε καταγεγραμμένη ιατροδικαστική εξέταση για βιασμό του παιδιού.

Για την υπόθεση, κρίθηκε προφυλακιστέος για το αδίκημα του βιασμού ο πατέρας του 19χρονου, ο οποίος έμενε με το παιδί του, καθώς η μητέρα έχει φύγει από την οικία.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top