ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Υποτονική η κίνηση σε Βραχναίικα και Ρίον – Στενάζουν οι επιχειρηματίες

Καταγραφή 3

του Αχιλλέα Ροδίτη

Με σκυμμένο κεφάλι και το άγχος να φθάνει στο ‘κόκκινο΄ οι επαγγελματίες της Εστίασης μετρούν τις μέρες της αναδουλειάς και αναζητούν την αιτία. Ειδικότερα στις παραλιακές ζώνες που φημίζονται για την αυξημένη κίνηση άλλες χρονιές, όπως Βραχναίικα και Ρίον.

Ειδικά όμως φέτος, και ειδικότερα στην περιοχή των Βραχναιίκων, η κατάσταση χαρακτηρίζεται “δραματική” από τους ίδιους τους καταστηματάρχες. Μάλιστα σε επιτόπιο ρεπορτάζ μας σε Μονοδένδρι και Βραχνέικα πολλοί από τους μαγαζάτορες μίλησαν ευθαρσώς για πτώση κίνησης στο 50% σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, ακόμα και με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Και είναι κάτι που το διαπιστώσαμε κι εμείς το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Σε όλη την παραλιακή, η κίνηση ήταν παραπάνω από υποτονική. Τουλάχιστον δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση προηγούμενες χρονιές.

Όπως οι επιχειρηματίες δήλωσαν, η μοναδική μέρα κατά την οποία παρατηρείται αύξησης κινητικότητας στην παραλιακή είναι μόνο το Σάββατο, αλλά και πάλι αυτή η αύξηση διαπιστώνεται σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας και όχι με ό,τι συνήθως επικρατούσε στα μαγαζιά της δημοφιλούς παραλιακής περιοχής της Πάτρας.

Όπως λένε οι επιχειρηματίες: κάθε Σάββατο δεν μπορούσες να περάσεις ούτε πεζός, ενώ τώρα ναι μεν υπάρχει κίνηση ωστόσο διεξάγεται φυσιολογικά.

Την πτώση κίνησης γενικά σε καταστήματα Εστίασης επιβεβαιώνουν και εκπρόσωποι του ΣΚΕΑΝΑ. «Ειδικά το τελευταίο δεκαπενθήμερο με εικοσαήμερο, η αγορά της εστίασης κυριολεκτικά έχει… βουλιάξει», αναφέρει ένα από τα μέλη.

Αναζητούν τα αίτια

Οι απόψεις διίστανται σε σχέση με το τι μπορεί να ευθύνεται για την περιορισμένη κίνηση. Κάποιοι αποδίδουν τη μείωσης κίνησης στο ότι πολλοί λείπουν σε διακοπές.

«Αυτό το λέγαμε παλιά αλλά όντως ίσχυε. Τώρα δεν πιστεύω ότι είναι αυτό το πρόβλημα. Αν έλειπαν, δεν θα υπήρχε τόση αυξημένη κίνηση στο κέντρο της πόλης», σημειώνει ιδιοκτήτης ψαροταβέρνας στα Βραχναίικα.

Οι περισσότεροι συγκλίνουν στο ότι ευθύνονται τα πολλά υγειονομικά μέτρα, η κακή ψυχολογία και ο περιορισμός των εξόδων. Γεγονός που εγείρει φόβο για το τι θα συμβεί το χειμώνα, στα κλειστά καταστήματα!

You may also like

Comments are closed.