Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: 40.000 ευρώ σε κάθε νέο αγρότη

Facebook
Twitter
Ο Αιτωλοακαρνάνας Σπήλιος Λιβανός είναι ο μόνος υπουργός που εκπροσωπεί τη Δυτική Ελλάδα στην Κυβέρνηση. Μ’ ένα χαρτοφυλάκιο κεφαλαιώδους σημασίας, όπως αυτό της Αγροτικής Ανάπτυξης και των Τροφίμων. Και όπως μαθαίνει η «Πολιτεία» ο κ. Λιβανός ήδη δρομολογεί δυο νέα προγράμματα ώστε να πείσει τους νέους, με ισχυρά κίνητρα, να ενταχθούν στην παραγωγή του πρωτογενούς τομέα. Άλλωστε, όπως έλεγε προ ημερών σε συζητήσεις του, «η μεταπανδημική περίοδος πρέπει να συνδυαστεί με την περιφερειακή ανάπτυξη και την κινητροδότηση των νέων να μείνουν στην περιφέρεια».

Τι ετοιμάζει το υπουργείο; Δυο προγράμματα, με έμφαση στους νέους αγρότες. Το πρώτο, ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, αποβλέπει στην ενίσχυση, με 40.000 ευρώ, 10.000 νέων αγροτών σ’ όλη τη χώρα, για νέες καλλιέργειες.

Το δεύτερο, κινείται στη κατεύθυνση ένταξης νέων στην αγροτική οικονομία μέσω επιδοτήσεων, τόσο από τα προγράμματα Leader όσο και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Άρα, να μια σημαντική διέξοδος σε όσους θέλουν να «χτίσουν» μια ασφαλή, επαγγελματική θέση, με στήριξη της Πολιτείας αλλά και με γνώμονα την αγροτική παραγωγή. Και σύντομα, έπεται εξειδίκευση των δυο αυτών προγραμμάτων απ’ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top