ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Υπουργικό Συμβούλιο: Ανησυχία για τις ανατιμήσεις στην αγορά – Οι οδηγίες του πρωθυπουργού

Facebook
Twitter

Το θέμα των ανατιμήσεων στην αγορά έθιξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους αρμόδιους υπουργούς κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη να ενταθούν οι έλεγχοι ειδικότερα στα σούπερ μάρκετ δεδομένο ότι ήδη έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στις τιμές βασικών προϊόντων, συνέπεια της ενεργειακής κρίσης.

Παράλληλα επαφές με τους ιδιοκτήτες μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ προς τη συγκράτηση των τιμών αναμένεται να έχει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την επιστροφή του από το Βερολίνο. 

Στο υπουργικό συμβούλιο έγινε διεξοδική συζήτηση για τις ελληνικές θέσεις που θα παρουσιάσει ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας στη σύνοδο των υπουργών στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός χαιρέτησε το γεγονός ότι η πρόταση της Ελλάδας για επιβολή πλαφόν σε όλες τις πηγές φυσικού αερίου αποκτά δυναμική καθώς την στηρίζουν όλο και περισσότερες χώρες. Παράλληλα τόνισε ότι οι πρωτοβουλίες στην Ευρώπη θα πρέπει να συνοδευτούν από έναν ανασχεδιασμό συνολικά του μοντέλου τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας με απεξάρτηση από τις τιμές του φυσικού αερίου.

Τέλος τόνισε την ανάγκη να υπάρξει κοινή πολιτική προμήθειας φυσικού αερίου ώστε οι χώρες να πετυχαίνουν καλύτερες τιμές αλλά και αποθήκευση ενέργειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top