ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ζαχάρω Ηλείας: Αντίδραση για τα μέτρα στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

Kyparissiakos bay
Την αντίδραση του Δημάρχου Ζαχάρως, Κώστα Αλεξανδρόπουλου προκάλεσε η επιστολή που έστειλε το τμήμα Βιοποικιλότητας της Διεύθυνσης Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικολότητας, που υπάγεται στο  Υπουργείο Περιβάλλοντος, με θέμα την λήψη μέτρων μετριασμού κατά την τουριστική περίοδο, για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών στον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Η επιστολή αυτή η  οποία υπογράφεται από την Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας, Αγγελική Ψάιλα, ζητά από τις περιοχές του Κυπαρισσιακού Κόλπου να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της τουριστικής πίεσης καλοκαιρινής περιόδου.

Επίσης, αναφέρεται πως την σχετική υπόδειξη απεύθυνε στην Ελλάδα η Γραμματεία Σύμβασης της Βέρνης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο πλαίσιο του ανοιχτού φακέλου/καταγγελίας  που εκκρεμεί κατά της χώρας μας στην εν λόγω σύμβαση με θέμα τις απειλές για τις θαλάσσιες χελώνες στις θίνες Κυπαρισσίας.

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος αντιδρά στην εν λόγω εξέλιξη, υποστηρίζοντας πως το Υπουργείο επιθυμεί να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη καταρρακωμένη τουριστική κίνηση της περιοχής λόγω του κορονοϊού, προσθέτοντας ότι έτσι και αλλιώς η Νότια Ηλεία δεν «φιλοξενεί» θαλάσσιες χελώνες παρά μόνο η Ελαία στην Μεσσηνία.

You may also like

Comments are closed.