ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Κάτοικοι καταγγέλλουν ολιγωρία της ΔΕΥΑΖ για το πετρέλαιο στο δίκτυο ύδρευσης

petrelaio thermansis episimo

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΔΕΥΑ Ζακύνθου, περίπου στο ύψος του ανοικτού δημοτικού θεάτρου εντοπίστηκε πετρέλαιο επί του οδοστρώματος από άγνωστη -μέχρι στιγμής- αιτία. Αυτό, ως φαίνεται, είχε σαν συνέπεια να περάσει το πετρέλαιο στο νερό μέσα από κάποια αφανή ρήξη του κεντρικού αγωγού ύδρευσης, ο οποίος βρίσκεται υπό αντικατάσταση, αλλά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του imerazante.gr, η ολοκλήρωση του έργου έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά, με ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής και του εργολάβου.

Ωστόσο, κάτοικοι της πόλης καταγγέλλουν πως, αντί να σταματήσει η υδροδότηση άμεσα χθες Πέμπτη, οπότε και εντοπίστηκε το πρόβλημα, σήμερα Παρασκευή η υπηρεσία διέθεσε και πάλι νερό στην πόλη, παρότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε πληροφορηθεί τι συνέβη.

Η ΔΕΥΑΖ, δια του προέδρου της, Δ. Τουρκάκη, εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία ενημερώνει τους πολίτες για τις ενέργειες που πραγματοποιεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ανακοινώνοντας πως διακόπτει την υδροδότηση της πόλης για μία εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ζάκυνθος δεν έχει διαρκή υδροδότηση, αλλά οι οικείες διαθέτουν δεξαμενές, στις οποίες αποθηκεύουν το νερό που παρέχει ο δήμος ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να ζητηθεί από τους κατοίκους να προχωρήσουν σε εξειδικευμένο καθαρισμό στις δεξαμενές τους.

You may also like

Comments are closed.