ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ζελένσκι: Δε σταματάμε μέχρι να απελευθερωθεί και το τελευταίο μέτρο…

Facebook
Twitter
Οι Ουκρανοί θα πολεμήσουν για την κρατική υπόσταση και δεν θα σταματήσουν μέχρι να απελευθερώσουν το τελευταίο μέτρο της γης τους, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια μαγνητοσκοπημένου μηνύματος με αφορμή την Ημέρα του Ουκρανικού Κράτους.

«Για εμάς, το να ζεις σε αιχμαλωσία δεν σημαίνει να ζεις, το να είσαι εξαρτημένος δεν σημαίνει να υπάρχεις. Γιατί μια εξαρτημένη και όχι ελεύθερη Ουκρανία δεν είναι Ουκρανία», είπε σε έντονα φορτισμένο συναισθηματικά τόνο ο Ουκρανός ηγέτης.

«Δεν γνωρίζουμε τη λέξη “σκλαβιά”. Είναι στα λεξικά μας, αλλά όχι στο κεφάλι μας. Θα δώσουμε και το τελευταίο μας πουκάμισο, θα δώσουμε ό,τι έχουμε για αυτό που έχουμε στην καρδιά μας. Γι’ αυτό θα παλέψουμε για το κράτος μας μέχρι το τέλος – την τελευταία πνοή, το τελευταίο φυσίγγιο, τον τελευταίο στρατιώτη», είπε ο επικεφαλής του ουκρανικού κράτους.

Τόνισε ότι «θα ζήσουμε για να πολεμήσουμε και θα παλέψουμε για να ζήσουμε, δεν θα τα παρατήσουμε μέχρι να διώξουμε τον τελευταίο κατακτητή από το σπίτι μας, δεν θα σταματήσουμε μέχρι να απελευθερώσουμε το τελευταίο μέτρο της ουκρανικής γης, δεν θα ηρεμήσουμε μέχρι ελευθερώνουμε το τελευταίο χωριό, το τελευταίο σπίτι, το τελευταίο πηγάδι, το τελευταίο κεράσι, την τελευταία ιτιά».

Ο Ουκρανός πρόεδρος είναι σίγουρος ότι αυτός θα είναι ο μόνος τρόπος: «Για εμάς και για τον κατακτητή, όλα αυτά έχουν εντελώς διαφορετικές, πολικές έννοιες. Αυτό που είναι στόχος για αυτούς είναι ιερό για εμάς. Αυτά που είναι άγνωστα ονόματα στον χάρτη για αυτούς, για εμάς είναι μέρη γνωστά από την παιδική ηλικία», πρόσθεσε.

Ο κ. Ζελένσκι τόνισε μάλιστα ότι μόνο η Ουκρανία είναι ο νόμιμος κληρονόμος της λεγόμενης Ρωσίας του Κιέβου, της κοιτίδας δηλαδή των Σλάβων που κατέβηκαν νότια από τη Σκανδιναβία και εγκαταστάθηκαν στις στέπες της σημερινής Ουκρανίας.

«Δεν είμαστε αποικία, ούτε αυτόνομη περιοχή, ούτε επαρχία, αλλά μια αδιαίρετη και ανεξάρτητη χώρα, η οποία είναι τουλάχιστον 1500 ετών, αφότου ο Kyi, ο Shchek, ο Khoriv και ο Lybid ίδρυσαν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Αυτή είναι η μόνη νόμιμη κληρονόμος της Ρωσίας του Κιέβου, των επιτευγμάτων των ηγεμόνων μας», τόνισε στο μήνυμά του ο κ. Ζελένσκι με αφορμή την ημέρα που ο ίδιος καθιέρωσε πέρυσι.

Πηγή: Ukrinform, TASS

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top